iPhone Cihazında Batarya Testi Nasıl Yapılır?

by teknohall
iphone-batarya-testi-nasil-yapilir

iPhone modellerinde bataryanın ömrü en çok araştırılan konu başlıklarında yer almaktadır. Özellikle de Apple tarafından eski iPhone cihazlarının yavaşlatılmasının nedeni ise eskiyen bataryalar olarak gösterilmektedir, Kullanıcılar kendi batarya ömürlerinin ne kadar ömürlerinin kaldığını merak ederek batarya testi yapmaya başlamıştır.

Peki, iPhone kullanıcıları modeli ne olursa olsun iPhone cihazının batarya testi işlemini yaparak batarya ömrü sonuçlarını nasıl öğreniyor? Bu yazımızda sizlere iPhone batarya testi ile bataryanızın ömrünü öğrenme işlemini detayları ile anlatacağız.

iphone-batarya-testi

iPhone Batarya Testi ile Yavaşlatılan iPhone Modelleri Gösteriliyor

iPhone batarya testinden önce açıklamak gerekirse, daha önce hiç olmadığı kadar iPhone batarya performansını sorgulama işlemi çok önemli olmaya başladı. Zira Apple iPhone ‘ları bilerek yavaşlattığını açıklayan ve teknoloji dünyasında baya büyük bir yankı uyandırdı.

iPhone cihazlarının yavaşlatma sürecinde Apple şirketi tarafından resmi olarak açıklanması ile bu işlemin ana nedeni ortaya çıkmıştır. Apple şirketinin bunu yapmasındaki asıl sebep, bataryası eskiyen ve yüksek performans ile kendi kullanıcı deneyimini sunamayan modellerin, tekrar sorunsuz kullanılmasını sağlamak amaçtır. Apple şirketinin iPhone cihazlarını yavaşlatma işleminin ana nedeni iPhone batarya ömrü olmasının kendini göstermesi ile birlikte, büyük kesim iPhone kullanıcıları, iPhone cihazı batarya testi işlemi nasıl gerçekleştirilir? ve kendi cihazlarının yavaşlatılıp yavaşlatılmadığını öğrenmeye başladılar.

iPhone Batarya Testi İle Bataryanın Kendi Ömrünü Öğrenmek

Bu süreç kapsamında bir geliştirici, iPhone batarya testi ile bataryanın kendi ömrünü öğrenme işlemini yapabilen bir mobil uygulama kuruldu. Bu uygulama sayesine iPhone cihazınızın bataryası ve bu bataryanın ne kadar ömrü kaldığını, hangi durumda olduğunu öğrenmek, kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

Apple cihazlarınızda bulunan App Store üzerinden yükleyebileceğiniz bu uygulamanın ismi ise, yapmış olduğu iş ile anı olarak Battery Life ismine sahip olmaktadır. Victor Robinson isimli mobil uygulama geliştiricisi tarafından ücretsiz olarak sunulmuştur. Bu iOS batarya uygulaması, kurulduğu iPhone cihazlarınızın batarya sağlığıyla ilgili birçok bilgi sağlamaktadır.

iphone-batarya-testi-nasil-yapilir

Not: Ücretsiz olan bu uygulamaya ek olarak, Battery Life Pro isimli başka bir uygulama daha yayınlanmıştır. Ancak buna ek olarak çıkan bu uygulama, ücretli bir şekilde mağazada olmaktadır. Ama unutmayın ki iPhone batarya testi uygulaması da gerekli olan bilgileri size sağlamaktadır.

iPhone Batarya Testi Gerçeği Gösteriyor mu?

Bu soru hakkında gerekli detayları anlatmak istersek; söz konusu olan bu batarya ömrü öğrenme imkânı sunan bu uygulamanın size sağladığı veriler resmi bilgiler olmamaktadır. Dolayısıyla batarya hakkında verilmiş olan bilgiler tamamen gerçeği yansıtamıyor olabilmesi mümkündür.

Bu batarya programının vermiş olduğu bilgiler kesin olmadığı ancak yine de belirli bir değerde doğruluk oranı da olduğunu söylememiz mümkündür. Apple tarafından başlatılmış olan indirimli iPhone değişim programından yararlanmak ve yavaşlatılan bu cihazların tekrar eski bir hale yani performansına ulaştırmak isteyen kişiler, yeni batarya temin etmeden önce bu programı referans olarak kullanabiliyorlar.

Related Posts

Yorum Bırakın...