Android Pil Sağlığı Nasıl Kontrol Edilir?

by teknohall
Android Pil Sağlığı Nasıl Kontrol Edilir

Android Pil Sağlığı Nasıl Kontrol Edilir?

Android Pil Sağlığı Nasıl Kontrol Edilir?

Android Pil Sağlığı Nasıl Kontrol Edilir? Telefonunuzu uzun zamandır kullanıyorsanız, Android pil sağlığı nasıl kontrol edilir bilmenizde fayda var. Telefonunuzun pili şarj edip boşaldıça, gücü tutmada yavaş yavaş daha az etkili olur. Bu da elektrik prizine daha fazla takılmanız, dışarıdaysanız ve telefonunuz aniden kapanırsa mahsur kalma olasılığınızın dah yüksek olması anlamına gelir.

Neyse ki, akıllı telefonunuzun içindeki pili kontrol etmenin birkaç yolu var. Temel olarak ilk yöntem size yalnızca gücünüzün şu anda ne için kullanıldığını söyler. Böylece uygulamaları buna göre zorla kapatabilirsiniz. Ayrıca, kullandığınız telefonun markasına bağlı olarak veya özel uygulamalar yükleyerek daha ayrıntılı bilgilere de erişebilirsiniz.

Aşağıda, Android telefonunuzun pil sağlığı hakkında daha fazla bilgi edinebilmeniz için birkaç yöntemi okuyabilirsiniz. Bu yöntemlerden birini veya birkaçını kullanarak, uzun süredir hizmet veren telefonunuzun ömrü konusunda bilgi edinebilirsiniz.

Ayarlar Menüsünden Android Pil Sağlığı Kontrol Etme

Ayarlar Menüsünden Android Pil Sağlığı Kontrol Etme için okumaya devam edin. Bu seçeneklerden bazılarının ifadeleri farklılık gösterse de, bu yöntem herhangi bir Android cihazında pil etkinliğini kontrol etmenize izin verir. Detay seviyesi, telefonunuza bağlı olarak değişecektir. Bunu için:

1. Telefonunuzdaki Ayarlar bölümünden “Pil”i seçin. 

2. Pil bölümüne girdikten sonra “Pil kullanımı” gibi bir seçenek arayın.

android pil sağlığı

3. Burada, son 24 saat içindeki Pil durumunuzu ve hangi uygulamaların en fazla gücü kullandığını görebilirsiniz.

android pil sağlığı

4. Bir uygulamayı kapanmaya zorlamak veya tamamen devre dışı bırakmak istiyorsanız, bu menüdeki uygulamalardan birine dokunun.  Sonrasında, devre dışı bırakma, durdurmaya zorlama veya bir optimizasyon ayarı seçme seçeneğini göreceksiniz.

Bazı telefon markaları Pixel 4a 5G’den daha fazla ayrıntı gösterecektir. Örneğin, MIUI çalıştıran Xiaomi, Redmi ve POCO gibi telefonlar size pilinizin mevcut sıcaklığını gösterecektir. 

Bu düzenli olarak kontrol etmeniz gereken bir şey olmasa da, 50 santigrat derecenin altındaki herhangi bir sıcaklık tamamen normaldir.

android pil sağlığı

Arama Kodu Kullanarak Android Pil Sağlığı Nasıl Kontrol Edilir

Arama Kodu Kullanarak Android Pil Sağlığı Nasıl Kontrol Edilir? Android telefonlar, telefon uygulamasındaki tuş takımına sayı dizileri, karmalar ve yıldız işaretleri girerek erişebileceğiniz gizli tanılama menülerine sahiptir. 

Android telefonlarda, sizi farklı menülere götüren birkaç tuş takımı var, ancak biz pille ilgili olana odaklanacağız:

1. Telefonunuzun tuş takımını açın. *#*#4636#*#* kodunu girin . 

android pil sağlığı

Son ” * ” girdikten sonra telefonunuz sizi aşağıdaki menüye götürmelidir.

android pil sağlığı

2. Şimdi ” Pil bilgisi ” başlığına bakın . Eğer görünmüyorsa, ne yazık ki bu yönteme erişiminiz yok demektir. Varsa, onu seçtiğinizde size şarj seviyesi, sağlık ve sıcaklık gibi bilgileri gösterecek. Telefonunuz Samsung ise ve pil bilgilerini göremiyorsanız diğer çözüme geçebilirsiniz.

Samsung Telefonda Pil Sağlığı Öğrenme

Samsung Telefonda Pil Sağlığı Öğrenme nasıl yapılır? Samsung, telefonlarına varsayılan olarak yüklenen Samsung Üyeleri uygulaması aracılığıyla kendi pil sağlığı kontrolünü sunuyor.

1. Açık Samsung Üyeleri ve ekranın altında bulunan “Yardım alın” sekmesini seçin.

android pil sağlığı

2. Bu yeni menünün üst kısmına doğru ” Etkileşimli kontroller ” seçeneğini seçin.

android pil sağlığı

3. Bu özellikler listesinden ” Pil” öğesini seçin

android pil sağlığı

4. Artık Samsung Üyeleri uygulamasının telefonunuzun pil ömrünü nasıl değerlendirdiğini görebilirsiniz.

android pil sağlığı

Android Pil Sağlığı Uygulaması

Android Pil Sağlığı Uygulaması nedir? Yukarıda özetlediğim yöntemler ihtiyacınız olan bilgileri sağlamıyorsa, üçüncü taraf uygulamaları tercih edebilirsiniz. Android pil sağlığını kontrol etmek için, Digibites ‘a ait AccuBattery (aşağıda resmedilmiştir), CPUID ‘a ait CPU-Z ve MacroPinch ‘a ait Pil uygulamalarından birini kullanabilirsiniz. Bu uygulamalar size tipik pil kapasitesi, sıcaklık ve kullanım bilgileri dahil ayrıntıları gösterecektir. 

android pil sağlığı

Bu uygulamaların hepsini indirmek ücretsizdir, ancak uygulama içi reklamlardan kurtulmak veya ekstra özelliklerin kilidini açmak istiyorsanız Pro sürümüne geçebilirsiniz.

İlginizi çekecek yazılar:

TeknoHall Videoları İçin YouTube Kanalımıza Göz Atın!

Related Posts

Yorum Bırakın...