PS4 Ebeveyn Kontrolü Etkinleştirme Nasıl Yapılır?

by Merve Taş
ps4 ebeveyn kontrolü

PS4 Ebeveyn Kontrolü Etkinleştirme nasıl yapılır? Aşağıda sizin için anlatıyoruz!

PS4 Ebeveyn Kontrolü Etkinleştirme

PS4 Ebeveyn Kontrolü Etkinleştirme, sadece birkaç dakikanızı ayırarak gerçekleştirebileceğiniz bir işlemdir. İçerik olarak çocuklarınızın yaşına uygun olmayan oyunları filtreleyebileceğiniz bu özellik ile daha güvenli bir oyun dünyasına sahip olabilirsiniz! Aşağıda sizin için nasıl yapılacağını anlatıyoruz.

  1. Ana ekranı yukarı kaydırın.
  2. Sağ menüden Ayarlar’a gidin.
  3. Ebeveyn Kontrolü’nü seçin.
  4. Eğer tüm PS4 özelliklerini kısıtlamak istemiyorsanız, yalnızca çocuğunuzun oturumu için kısıtlayacaksanız Alt Hesap Yönetimi’ne gidin. Bu kısım Aile Hesapları olarak da adlandırılmış olabilir.
  5. Çocuğunuz için bir hesap oluşturun.
  6. Doğum tarihi gibi bilgileri eksiksiz olarak girin.
  7. E-posta adresi ve şifre ile tamamlayın.
  8. Hangi içeriklerin kısıtlanmasını istediğiniz bir ekran karşınıza çıkacak. Bu ekrandan birçok özelliğe müdahale edebilir, çocuğunuz için daha güvenli bir ortam yaratabilirsiniz.
  9. Bu seçimlerden sonra tekrar Ebeveyn Kontrolü sayfasına gidin ve PS4 Özelliklerini Kullanımını Kısıtla’ya basın.
  10. Eğer kısıtlamak istediğiniz yerler varsa, bunun için bir parola oluşturun. Standart parola ilk başlangıçta 0000 olarak belirlenmiştir.
  11. Oyunları düzeylerine göre derecelendirerek sınırlandırın.

İşte bu kadar! Artık siz işteyken, evdeyken ya da gözünüzü bir dakikalığına çocuğunuzdan ayırdığınızda çocuğunuzun etkisinde kalacak içerikleri görmesine ve indirmesine müdahale etmiş olacaksınız. Bu gibi kısıtlamalar sayesinde tehlikeli içeriklerden çocuklarımızı koruyabilir, erken yaşta birçok şeyi tecrübe etmelerini engelleyebiliriz.

Sizin için hazırladığımız tüm yazılara ve videolara ulaşmak için tıklayın!

Related Posts

Yorum Bırakın...