Android 12 Olası Çıkış Tarihi ve Görmek İstediklerimiz

by Ayse Genc
android

Bazılarımız hala Android 11 güncellemesini bekliyoruz ancak Android 12 güncelleme hazırlıklarının sıkı bir şekilde yapıldığını belirtmekte fayda var. İnternette dolaşan sızıntılara göre olası çıkış tarihi eylül 2021 olarak belirlenmiş.  Google genellikle yılın ilk birkaç ayında geliştirici ön izlemelerini gösterdiği için Android 12’ye dair  ilk resmi bakışımızı çok yakında yapabiliriz. Örneğin Android 11 önizlemesi, Şubat geldi. Ardından, Mayıs ayında muhtemelen ilk genel betayı göreceğiz. Bu genel tüketicilere yönelik sürümdür ve yeni özelliklerin çoğu ilk olarak burada ortaya çıkabilir.

Android 12’nin son bitmiş sürümüne gelince, bu büyük olasılıkla Eylül ve başlangıçta muhtemelen yalnızca Google Pixel 5 ve Google Pixel 4a gibi az sayıda telefona Google ile birlikte gelecek. Telefonunuza Android 12’yi getirmek cihaz üreticilerinin görevidir ve bu genellikle aylar alır. Bu nedenle, telefonunuz 2022’ye kadar Android 12’yi almazsa şaşırmayın.

Android 12 Haberleri ve Sızıntılar

Android

Henüz haberler pek bir şey yok ancak Google güncelleme hakkında zaten bir şey söyledi. Bir blog gönderisinde şirket, Android 12’nin, Android’in sahip olduğu güvenlik önlemlerinden ödün vermemek için dikkatli olurken, diğer uygulama mağazalarını insanların akıllı telefonlarında kullanmalarını daha da kolaylaştıracağını” söyledi. Google bunun nasıl olacağını söylemedi.  Zaten Android’de diğer uygulama mağazalarına erişmek mümkün.

Bunun ötesinde, Android 12, Google’ın bazı güncellemeleri sunmasını kolaylaştırabilir. XDA Developers, şirketin Android Runtime’ı (ART) Android 12’de bir Mainline modülü haline getirmeyi planladığını ifade etti. Bu, şirketin Google Play Store aracılığıyla daha fazla işletim sistemi güncellemesi sunmasına olanak tanıyacak. Bu, daha sık güncelleme anlamına geliyor ve daha da önemlisi, telefonunuzun üreticisinin güncellemeyi size göndermesini beklemenize gerek kalmayacağı anlamına gelir. Yine de birçok güncellemenin eski moda şekilde teslim edilmesi gerekebilir.

Ana ekranınızda kaydırabileceğiniz veya sadece işletim sisteminin telefonunuzu nasıl kullandığınıza bağlı olarak size hangisini göstereceğini seçmesine izin veren bir yığın widget oluşturmanıza olanak tanıyan Smart Stack özelliği gelebilir. Bu, en çok görmek istediğimiz bilgilerin her zaman görünür olmasını sağlarken ana ekranlarınızı widget’larla karıştırmaktan kaçınmanın kolay ve zarif bir yoludur. iOS örneğini aşağıdaki resimde görebilirsiniz.

Akıllı Telefonların Uzun Süre Güncelleme Almaya Devam Etmesi

Belki de Android’in en büyük sorunu, yeni sürümlerin her zaman eski telefonlara uymamasıdır. Hiçbir cihaz sonsuza kadar desteklenmeyecek olsa da, çoğu yalnızca iki yıllık güncelleme alır ve bazıları bundan daha da azını alır. Dolayısıyla, bu güncelleme ile cihazların daha uzun süre desteklenmesini ve ideal olarak bu cihazların daha hızlı güncellenmesi için gerçek bir itici güç olması mükemmel olur. Çünkü belirli telefonlarda Android’in yeni sürümünü genellikle aylarca beklemekte.

Bunların bir kısmı, cihaz üreticilerinin telefonlarına güncelleme getirmesini daha hızlı ve daha kolay hale getirmek için Google’a bağlı olacak, ancak geri kalanı büyük olasılıkla üreticilerin kendilerine ait olacak.

Konu ile ilgili güncellemeleri sitemizden takip edebilirsiniz. Güncel ve özgün haberler ile karşınızda olmaya devam edeceğiz. Videolu anlatımlar için aşağıda bulunan YouTube adresimizi de ziyaret edebilirsiniz.

Related Posts

Yorum Bırakın...