İnst360 Ace Pro Özellikleri Nedir?

by Merve Taş
İnst360 Ace Pro Özellikleri Nedir?

İnst360 Ace Pro Özellikleri Nedir?

İnst360 Ace Pro Özellikleri Nedir?

İnst360 Ace Pro Özellikleri Nedir? İnst360 Ace Pro, kompakt bir tasarıma sahip standart bir aksiyon kamerası formuna sahip. Kutu şeklindeki gövde mat siyah metalden yapılmış ve kırmızı vurgularla süslenmiş. Lens kendisi, çıkarılabilir gibi görünse de maalesef profesyonelce değiştirilmesi gereken bir cam koruma ile korunuyor.

Kameranın altında standart 1/4-20 tripod montajı ve çeşitli aksesuarlarla çalışan manyetik hızlı çıkarma sistemi bulunuyor (bu konuya daha sonra değineceğiz). Kameranın şarj etmek ve veri transferi yapmak için bir USB-C portu, bir yanında kapak altında bir microSD kart yuvası bulunuyor. Karşı tarafta, 1650mAh bataryayı çıkarmak için bir kapı mevcut.

İnst360 Ace Pro’nun en dikkat çekici özelliği, 180 derece dönebilen 2.4 inçlik bir flip dokunmatik ekrana sahip olması. Ekran, yanlarındaki düğmelerle kapatılıyor ve bu dayanıklılık açısından harika bir fikir. Birçok aksiyon kamerasında, selfie modunda tutulduğunda görüntüleyici olarak kullanılan küçük bir ikincil ekran bulunur. Ace Pro’daki tam boyutlu flip ekran, çok daha pratik bir özellik.

Düğmelerden bahsederken, İnst360 Ace Pro’nun iki fiziksel düğmesi var: bir güç düğmesi ve bir de deklanşör düğmesi. Güç düğmesi aynı zamanda kameranın birçok modu arasında geçiş yapmak ve kayıt sırasında klipleri önemli olarak işaretlemek için de kullanılabilir. Bu, daha sonra bir videoyun belirli bölümlerini bulmayı kolaylaştırır. Fotoğraf çekmek ve kayda başlamak dışında, deklanşör düğmesi kameranın kapalıyken hızlı bir şekilde kayda başlamasını sağlayabilir (bu özelliği etkinleştirirseniz).

Yukarıda bahsedilen 1650mAh batarya, 30fps’de sürekli 4K kayıt için en fazla 100 dakika dayanabilir. Batarya, USB-C portu aracılığıyla şarj edilebilir; bu port, bataryayı sadece 22 dakikada %80’e kadar doldurabilen 30W hızlı şarjı destekler. Yedek bir batarya yaklaşık olarak 35 dolar tutarında ve Hızlı Şarj Hub’u aynı anda üç bataryayı şarj edebilir.

Genel olarak, bu iyi tasarlanmış küçük bir kamera. Tipik kutu şeklindeki aksiyon kamera tasarımı denenmiş ve doğrulanmıştır. Düz yüzeylerde mükemmel bir şekilde stabil durabilir ve tutması çok kolay buldum. Küçük boyutu benim için bazı zorluklar yarattı – parmağımın biraz göründüğü videolar gibi – ama bu daha çok benim sorunumdu, İnst360’ın sorunu değil.

İnst360 Ace Pro Video Kaydı

Önemli Olan Yerde Güçlü Aksiyon kameraları söz konusu olduğunda video kaydı önemlidir. Günlük hayatımda pek çok video kaydı yapmıyorum, aktif biriyim ama ekstrem sporcu değilim. Yine de İnst360 Ace Pro’nun yüksek kaliteli video kaydının birkaç harika kullanım alanını bulabildim.

En fazla 8K çözünürlükte 24fps’de veya en fazla 120fps’de 4K çözünürlükte video kaydı yapabilme yeteneği mevcut. Kamera ayrıca 1080p çözünürlükte 240fps’e kadar yavaş çekim video kaydı yapabiliyor. Kamera H.265 ve H.264 video codec’lerini destekliyor ve 170Mbps’ye kadar bit hızında kayıt yapabiliyor. Ayrıca seçebileceğiniz birçok video modu var; doğrusu seçenekler karşısında biraz şaşırmıştım. Video, FreeFrame, PureVideo, Yavaş Hareket, Starlapse, Timelapse, TimeShift ve Döngü Kaydı gibi modlar bulunuyor.

Video

FlowState stabilizasyonu ve yerleşik Active HDR özelliği ile video kaydı yapabilen standart mod. Active HDR özelliği istemediğiniz bir görünümse kapatılabilir, ama ben açık bıraktım. FreeFrame: Bu mod, kayıttan sonra görüntüyü yeniden çerçevelemenize olanak tanır. 4:3 en boy oranında ve standart 16:9 en boy oranından daha geniş bir görüş açısıyla video kaydeder. Bu, çekimlerinizin alındıktan sonra kırpma, yakınlaştırma, döndürme ve panoramik yapma esnekliği sağlar. PureVideo: İnst360 özellikle bu moddan heyecanlı, çünkü burada kameranın 5nm AI Chip’i devreye giriyor. Düşük ışık performansını gürültü azaltma, artırılmış parlaklık ve geliştirilmiş dinamik aralık ile artırır. Yavaş Hareket: Ace Pro, 1080p çözünürlükte 240fps veya 4K çözünürlükte 120fps’e kadar yavaş hareketli video kaydı yapabilir. Starlapse: Bu mod, düşük ışıklı timelapse videoları yapmak için birden fazla fotoğraf çeker ve bunları birleştirir. TimeShift: Bu modun başka bir adı da “hiper zaman atlaması”dır. Temelde hareket halinde olan bir timelapse videosudur. Normal bir timelapse, kameranın sabit olmasını gerektirir, ancak TimeShift ile serbestçe hareket edebilirsiniz. Döngü Kaydı: Bu mod, önceki 5 dakikanın bir döngüsünü kaydeder. Kamera, en eski görüntüyü en yeni görüntüyle değiştirebilir, bu da SD kartınızı büyük videolarla doldurma endişesi olmadan kayıt yapmanızı sağlar. Bir şey kaydettiğinizde sadece kaydı durdurun.

Yukarıda verilen örneklerin üzerine farklı özellikleri veya detayları ekleyerek, İnst360 Ace Pro’nun yeteneklerini daha fazla vurgulayabilirsiniz. Bu makaledeki bilgilerle türkçe ve özgün bir makale oluşturmak için temel bir adım atmış oldun. Yaratıcılığınızı kullanarak detayları genişletebilir ve farklı bakış açılarıyla zenginleştirebilirsiniz.


İnst360 Ace Pro’nun çeşitli modlarını keşfettim ve video kalitesinden etkilendim. Aktif HDR sayesinde renk kalitesi harika, pek fazla düzenleme yapmama gerek kalmadı. Ace Pro ile çekilen videoları telefonumun kamerasından daha çok beğendim. Ace Pro’nun gerçekten iyi yaptığı şey, POV (point-of-view) görünümünü başarılı bir şekilde yansıtmak. Ace Pro’dan gelen videolar, sanki gerçekten kendi gözlerimle bakıyormuşum gibi daha içine alıcı bir his veriyor ve o anı tekrar yaşıyormuşum gibi hissettiriyor.

İnst360 Ace Pro Fotoğrafları

Sağlam Bir Yardımcı İnst360 Ace Pro ve büyük 1/1.3 inçlik sensörü, 48 megapiksele kadar fotoğraf çekme yeteneğine sahip. JPG ve DNG RAW formatlarını destekliyor. Fotoğrafçılık, Ace Pro’nun pastasındaki çok daha küçük bir parça. Sadece dört fotoğraf modu bulunuyor: Fotoğraf, HDR Fotoğraf, Patlama ve Aralık.

HDR Fotoğraf

Bu mod, kameranın yerleşik HDR özelliği ile fotoğraf çeker; bu özellik fotoğrafların dinamik aralığını ve renk doğruluğunu artırır. HDR özelliği, aynı sahnenin birden fazla pozunu yakalayarak bunları bir fotoğrafta birleştirerek çalışır. Fotoğraf: HDR olmayan daha temel bir çekim modu. Aralık: Belirlediğiniz bir zaman aralığında sürekli fotoğraf çeker. Kamera, sahnedeki değişiklikleri zaman içinde yakalayabilir ve bu değişimi zaman atlamaları veya durdurma videoları oluşturabilir. Patlama: Deklanşör düğmesine her bastığınızda sadece bir fotoğraf çekmek yerine, kamera kısa bir süre içinde birden fazla fotoğraf çeker. 12 megapiksel çözünürlükte saniyede 30 fotoğraf veya 48 megapiksel çözünürlükte saniyede 10 fotoğraf çekebilir.

Özellikle HDR moduyla fotoğraf kalitesinden etkilendim, ancak telefonumdaki kamera tercih etmeyi buldum. Telefonumdaki kamera uygulamasında daha fazla seçenek var ve büyük bir ekranda menüler arasında gezinmek çok daha kolay. Ace Pro’nun, fotoğraf için manuel ayarları içermesi takdire şayan. Ace Pro’nun en iyi manzara fotoğrafları ve aksiyon çekimleri için olduğunu buldum, ancak telefon kamerasını tamamen değiştirecek düzeyde değil.

İnst360 Ace Pro Düşük Işık Performansı

İyi Yapay Zeka İnst360 Ace Pro’nun düşük ışık performansı, büyük beklentileri karşılıyor. Bunun nedeni 1/1.3 inçlik sensör, 5nm AI chip ve Leica SUMMARIT lensidir. Tüm bu özellikler, kameranın daha fazla ışık yakalamasına, gürültüyü azaltmasına ve karanlık ortamlarda detayları artırmasına izin verir. Kamera, poz değeri, ISO ve enstantane hızı için manuel ayarları da destekler, böylece sonuçları daha da hassaslaştırabilirsiniz.

Bahsedildiği gibi, PureVideo modu gece çekimleri için idealdir. AI chip, fotoğrafları net bir şekilde çıkarmak için gürültü azaltma işlemleri yapar. Starlapse modu da düşük ışıklı timelapse videoları için harikadır.

İnst360 Ace Pro Yazılımı ve AI Özellikleri

Yeterince İyi İnst360 Ace Pro, görüntüleri düzenlemeniz, paylaşmanız ve yayınlamanız için ihtiyacınız olan İnst360 uygulaması ve Studio masaüstü yazılımı ile uyumludur. Kamera kendisi ayrıca bir işletim sistemine sahiptir; bu işletim sistemi üzerinden tüm kamera menüleri, modları, ayarlar, yakınlaştırma ve görüntü önizlemesi erişilebilir. Navigasyon genellikle çeşitli menüleri açmak için dört yönde kaydırma ile yapılır. Küçük bir ekranda kaydırma ve dokunma her zaman en kolay şey olmasa da, herkesin bu sorunu yaşayacağını düşünmüyorum. Eğer el becerinizde kısıtlamalar varsa, bunu göz önünde bulundurmanızda fayda var.

İnst360 uygulaması, kamerayı kontrol edebileceğiniz, görüntüleri önizleyebileceğiniz ve dosyaları telefonunuza aktarabileceğiniz yerdir. Kamerada düzenleme yapılamadığı için, yeniden çerçeveleme, kırpma, yakınlaştırma, döndürme, kırpma, hız ayarı, filtreler, çıkartmalar, müzik ve geçişler gibi işlemler için uygulamaya ihtiyacınız vardır. Uygulama iyidir ama mükemmel değildir. Örneğin, İnst360 uygulamasında bir videoyu döndürmenin bir yolu gibi görünmüyor.

Ace Pro, 2023’te üretilen bir teknoloji ürünü olduğundan, içine bazı yapay zeka özellikleri yerleştirildiğini bilmek önemli. Daha önce birkaç kez bahsettiğim AI chip’in yanında daha fazlası var. Kamera, el jesti kullandığınızı veya komut söylediğinizi algılayabilir. Ayrıca bir videoyu otomatik olarak düzenleyebilir, bu özelliğin ne kadar iyi bir iş çıkardığı bazen değişken olabilir. Ve eğer çılgınca bir şeyler yapmak istiyorsanız, uygulamada bir dizi üretebilir AI efekti bulunuyor.

Yazılım ile ilgili şikayet edilecek bir şey varsa, o da Ace Pro’yu kullanmadan önce uygulama ile etkinleştirmeniz gerekliliğidir. Bence bir SD kartı içine yerleştirip kutudan çıkar çıkmaz çekim yapabilmeniz gerekmelidir. Aksi takdirde, İnst360’ın hem kamerası üzerinde hem de dışındaki yazılımı kullanımı keyifliydi. Çoğu düzenlemeyi uygulama içinde yapabildim ve AI düzenleme özelliği, son düzenleme olmasa da başlangıç için iyi bir iş çıkardı.

İnst360 Ace Pro Aksesuarları

Seçenekler Bol İnst360 Ace Pro, deneyimi daha da geliştirebilecek bir dizi aksesuarla uyumludur. İnst360, mikrofon adaptörü, hızlı çıkartma montajı, soğuk ayakkabı montajı ve çoklu montaj tripodu gibi aksesuarları göndermek için nazikti.

Hızlı bir şekilde öğrendim ki aksesuarlar, aksiyon kamera deneyiminin önemli bir parçası. Onu monte etmek veya giymek isteyeceksiniz. Çoklu montaj favori aksesuarımdı. Harika bir katlanabilir tripod, güzel bir kompakt boyuta katlanabilir ve selfie çubuğu olarak da iyi çalışır.

Hızlı çıkartma montajı, sık sık aksesuarlar arasında geçiş yapıyorsanız olmazsa olmaz bir aksesuardır. Standart aksiyon kamera montajını 1/4-20 tripod montajı ile birleştirir. Deneme şansı bulamadığım bir aksesuar ise manyetik boyun askısıydı. Ne yazık ki, kamerada bir boyun askısı deliği bulunmadığı için, boynunuzda taşımak isterseniz özel bir montaja ihtiyacınız olacak.

İnst360 Ace Pro Almalı Mıyım?

İnst360 Ace Pro, aksiyon kameraları için standart olan birçok özellik sunmasının yanı sıra gerçekten harika ve benzersiz bazı özelliklere de sahip. Flip ekranı, Ace Pro’yu GoPro yerine tercih etmenin en iyi nedenlerinden biri olarak öne çıkıyor. Ancak, henüz fiyattan bahsetmedik.

Ace Pro’nun maliyeti 449 dolar, bu da rakip aksiyon kameralarından 50 ila 100 dolar daha fazla. Bununla birlikte, Insta360’ın Ace’in Pro olmayan bir versiyonu da var, bu da sadece 379 dolara mal oluyor. Normal Ace modeli, daha küçük bir sensöre, Leica lens olmamasına, 8K yerine 6K’ya kadar çekim yapabilmesine ve HDR özelliğine sahip olmamasına sahip. Ben Pro modeli için ekstra 70 dolar ödemenin değerli olduğunu düşünüyorum.

Açıkçası, bu kameranın diğer insanlar gibi aşırı çekim ihtiyaçlarına sahip değilim. Bu da beni etkilemenin kolay olup olmadığını veya Ace Pro’nun gerçekten çok iyi bir aksiyon kamerası olup olmadığını düşündürüyor. Kamerayla ilgili neredeyse hiç şikayetim olmadı. Bir aksiyon kamerasının flip-out bir ekrana sahip olmadığı bir şey istemem. Bunun, ileride aksiyon kameralarının standart bir özelliği haline gelebileceğini görebiliyorum.

Eğer bir aksiyon kamerası arayışındaysanız, İnst360 Ace Pro ile yanlış bir şey yapmazsınız. Yüksek kaliteli, iyi yapılmış bir kamera, çok iyi video kalitesi, endüstri lideri bir sensör boyutu, tonlarca çekim modu, fotoğraflar için sağlam bir kamera, gerçekten kullanışlı düzenleme araçları ve bereketli bir aksesuar sistemi elde ediyorsunuz. Diğer seçeneklere göre daha pahalı olabilir, ancak bu sadece “ben de varım” diyen bir ürün değil. İnst360, bir aksiyon kamerasının ne olabileceğini değiştirmeye çalışıyor.

Sizin için hazırladığımız tüm yazılara ve videolara ulaşmak için tıklayın!

Related Posts

Yorum Bırakın...