GoPro Satın Almalı Mıyım?

by Merve Taş
GoPro Satın Almalı Mıyım?

GoPro Satın Almalı Mıyım?

GoPro Satın Almalı Mıyım?

GoPro Satın Almalı Mıyım? GoPro (veya Benzeri Bir Aksiyon Kamerası) Satın Almanız için 5 Neden GoPro gibi aksiyon kameraları, geniş bir yelpazede yüksek kaliteli statik ve hareketli görüntüler yakalayabilen ufak güç merkezleridir. Bir kaliteli aksiyon kamera yatırımı yapmanın bazı iyi nedenlerine bir göz atalım.

Hobileriniz Belgelenmeyi Hak Ediyor

Aksiyon kameraları çok yönlüdür, ancak paranızı harcamadan önce ne yapmak istediğinizi bilmeniz yardımcı olur. Eğer aksiyon kamerasıyla çekim yapmanın “eller serbest” doğasına uygun bir hobiniz varsa, satın alımınızı hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bu kameralar, dağ bisikletinin gidonlarına takılabilir veya bir kayakın gövdesine yapıştırılabilir, böylece unutulmaz açık hava etkinliklerinizi yakalayabilirsiniz. Kaykay yapıyorsanız veya tırmanıyorsanız kaskınıza monte edebilir veya yürüyüş ve patika koşusu için bir göğüs montajı alabilirsiniz. Hem kişisel anıları hem de aile ve arkadaşlarla geçirilen günler gibi grup etkinliklerini yakalamanıza olanak tanır. Bir raftingci veya paraşütçü olmanıza gerek yok, GoPro veya benzeri bir kameradan yararlanabilir ve birçok sakin hobiyle mükemmel şekilde eşleşebilirsiniz. Bir sonraki yolculuğunuzda arabanıza veya karavanınıza monte edin, köpeğiniz için bir koşum takın ve dünyaya onların bakış açısından bakın veya eğlenceli olması için tamamen sıradan bir şeye (bir tenis raketi, bir kürek veya bir metal dedektörüne) GoPro’nuzu monte edin.

Diğer Kameralardan Daha Dayanıklılar

Çoğu aksiyon kamerası, belirli bir seviyede dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır. Örneğin, GoPro HERO11 Black, ek bir kılıfa ihtiyaç duymadan 33 fit (10 metre) derinliğe kadar su geçirmez ve darbelere dayanıklı olarak inşa edilmiştir. İsteğe bağlı su geçirmez kılıf ile 196 fit (60 metre) derinliğe dalabilirsiniz ve endişelenmeden kameranızın zarar görmesini önleyebilirsiniz. Daha ucuz GoPro alternatifleri de dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır ve çıkarılabilir parçaları (pil ve hafıza kartı gibi) kapatılmış bölmelerin arkasında güvenli bir şekilde saklanır. Aksiyon kameraları, aynı hassas ekipmanları rahatlıkla götüremeyeceğiniz yerlere götürmek için harikadır, örneğin bir ayna ya da dijital SLR kamerası. Onları güvenli bir şekilde sabitleyebilirsiniz, böylece akıllı telefonunuz gibi uçup gitmezler.

Kameranızı kamera çantanıza koyun, akıllı telefonunuzu cebinize koyun ve toz, kum, yağmur ve deniz suyu ile başa çıkmasına izin verin. Bu koşullar için tasarlanmışlardır ve olası bir durumda değiştirmek daha az maliyetli olacaktır. Daha ucuz aksiyon kameralarını tercih ederek bir miktar para tasarrufu yapabilirsiniz, ancak çoğu durumda bir GoPro, güzel bir kamera lensinden veya yepyeni bir iPhone’dan daha az maliyetlidir. Bir aksiyon kamerasını çocuklarınıza hediye edebilirsiniz (veya ilk kamera olarak tanıtabilirsiniz) ve kazalardan çok endişelenmeden kullanabilirsiniz. Plajda telefonunuzu ve diğer teknolojileri güvende tutma konusunda bir sürü ipucumuz var, ama neden risk almak? Bir aksiyon kamerası ile su altına gidebilir, kuma düşürebilir ve eve dönme zamanı geldiğinde durulayabilirsiniz.

Aksiyon Kameraları Mükemmel Seyahat Arkadaşlarıdır

Aksiyon kameraları hem statik hem de hareketli görüntüler yakalar. Statik görüntüler, özel bir kamera ile yakaladıklarınızla karşılaştırıldığında iyi durmayabilir, ancak birçok modern akıllı telefonla aynı seviyededir. GoPro HERO11’de, RAW fotoğraf desteğiyle 27 megapiksel kadar görüntü yakalayabilirsiniz. GoPro ayrıca çerçevenizi belirlemenizi sağlayan çift LCD ekranına sahiptir, kameranın önünde veya arkasında olduğunuzda çekiminizi yapabilirsiniz.

Bu, onları çok yönlü seyahat arkadaşları haline getirir, video, fotoğraf ve hatta video çekerken fotoğraf yakalama için idealdir. Cebinizde taşıyabileceğiniz için hızlıca yakalayabilirsiniz ve bir kamera lensinden çok daha hafiflerdir, hatta bir kamera kurulumundan bahsetmiyorum bile. Onları selfie çubuklarına ve tripodlara monte edebilir veya GorillaPod gibi her şeyi yapabilen bir şey alabilirsiniz. Akıllı telefonunuzun aksine, aksiyon kameraları değiştirilebilir pillere ve hafıza kartlarına sahiptir, bu yüzden enerji veya depolama alanı konusunda kısa süreli sıkıntıya düşmezsiniz. Bu, akıllı telefonunuzla pil ve depolamayı paylaşma zorunluluğunu kaldırır, ancak birçok cihaz kablosuz bir uygulama kullanarak kolayca resim ve video aktarımı ve paylaşımı yapmanıza olanak tanır. GoPro, hızlıca video kesitleri birleştirerek paylaşım sürecini hızlandırır.

Aksiyon kameraları, mevcut bir dijital SLR veya aynasız kurulumla da iyi çalışır. Bir aksiyon kamerasını standart kameranıza monte edebilirsiniz (örneğin, hot shoe adaptörü kullanarak) ve yüksek kaliteli statik görüntüler ve video akışları yakalayabilirsiniz.

Akıllı Özellikler Artık Standart Halde

Akıllı telefonlar gibi, 4K video şimdi standart bir özellik olup, modele bağlı olarak daha yüksek çözünürlüklü video da mümkündür (örneğin GoPro HERO11 Black’te olduğu gibi 5.3K). Üzerine, birçok modelde bulunan dahili görüntü sabitleme, mükemmel derecede sabit video elde etmek için bir gimbal kullanma ihtiyacını ortadan kaldırdı. Bu, dağ bisikleti inişlerinden kamera operatörlerine kadar her şey için idealdir. GoPro, akıllı özellikler konusunda öncü olduğunu iddia edebilir, ancak DJI Osmo Action 3 veya Insta360 ONE RS’i de göz ardı etmeyin. GoPro’nun sunduğu özellikler arasında horizon kilidi bulunur, bu da kamera açınızı değiştirmeksizin görüntüyü yatayda tutar. HERO11’de 4K çözünürlükte 240 fps’ye kadar yavaş çekim video da çekebilirsiniz. Bununla birlikte, daha iyi düşük ışık çekimleri ve daha fazla yaratıcılık için çeşitli gece modları, dakikaları veya saatleri saniyeler içinde sıkıştıran zaman atlamalı fonksiyonlar ve kamerayı kullanmadan güneş doğumu veya batımını yakalamak için programlanmış video başlangıçları bulunmaktadır. Döngü modu, tüm hafıza kartınızı doldurmak yerine parçalı döngüler halinde video çekmenizi sağlar.

Ayrıca, çektiğiniz medyayı iPhone veya Android cihazınızda çektiğiniz medya gibi bir uygulama üzerinden aktarabilir ve düzenleyebilirsiniz. GoPro, opsiyonel bir abonelikle otomatik bulut yedekleme sunar, böylece görüntülerinizi güvenli ve kolayca erişilebilir tutabilirsiniz. Kameranızı kontrol etmek için telefonunuzu uzaktan kumanda olarak kullanabilirsiniz (erişilemeyen bir yerde monte edilmişse faydalıdır) veya sadece kayıtları başlatmak ve durdurmak için ses kontrol özelliklerini kullanabilirsiniz.

GoPro’da, daha büyük bir dosya boyutu karşılığında daha yüksek kaliteli video yakalayan Protune adında bir özellik bulunur. Bu, fotoğraf düzenleme programlarında olduğu gibi sonrasında ayarlayabileceğiniz “daha düz” bir görüntü elde edersiniz. Görüntülerinizi belirli bir görünüm ve his için renk düzenlemek istiyorsanız, Protune esastır ve kullanmak için çok fazla uzmanlık gerektirmez.

Sony RX0 gibi diğer kameralardan benzer sonuçlar alabilirsiniz. Sony’nin sunduğu şey tam anlamıyla bir aksiyon kamerası olmasa da, GoPro’nun yaklaşık aynı boyutta ve genellikle aynı bağlamda çalışır. Sony’nin aynasız kurulumlarındaki normalde bulacağınız resim profillerine sahip olan özellikler vardır, video için S-Log ile birlikte renk düzenlemesi konusunda büyük potansiyel sunar.


“Bitmeyen Olanaklar İçin Bitmeyen Aksesuarlar”

Yıllar içinde GoPro’nun ekosistemi sürekli olarak büyüdü ve şimdi geniş bir yelpazede ilk ve üçüncü taraf aksesuarları kapsıyor. GoPro montu artık yaygın olarak kullanılıyor ve neredeyse her türden askı, kayış, çıkartma ve tutamakla birleştirilmiş durumda. Birçok üçüncü taraf aksiyon kamerası da standart GoPro montunu kullanıyor, bu da onların da bu ürünlerden faydalanabilecekleri anlamına geliyor.

Kameranızı sabitlemenize veya tutmanıza yardımcı olmak için tasarlanmış geniş bir aksesuar yelpazesi bulacaksınız. Bunlar, bisikletlere veya bagaj raflarına takmak için kelepçeler ve tutma sapları, göğüs askıları ve kask bağlantıları da dahil olmak üzere vücudunuza takabileceğiniz montlar, standart fotoğraf ekipmanı veya esnek standlarla kullanmak için tripod montları, sörf veya kaykay için yapışkan montlar ve bunun gibi birçok ürünü içerir.

GorillaPod gibi tripodlar (veya diğer ideal iPhone tripodları), küçük bir aksiyon kamerasının “her yere yerleştirilebilir” doğasına uyduğu için aksiyon kameraları için mükemmeldir. Bu tripodlar size kameranızı baş aşağı asma, ağaçlara bağlama ve daha pek çok şey yapma olanağı sunar. Ayrıca, elde çekim yapmak için de bunları tutma sapı veya sabitleyici olarak kullanabilirsiniz.

Bir uyarı: daha ucuz aksesuarlarla biraz para tasarrufu yapabilirsiniz, ancak bunlar daha kırılgan malzemelerden yapılmış olabilir ve kırılmaları durumunda kameralarınızı riske atabilirler. GoPro’nuzu bir motokros veya sörf tahtasına monte edecekseniz, yatırımınızı ve yakalayabileceğiniz herhangi bir görüntüyü korumak için biraz daha fazla para harcamak faydalı olabilir.

Dünyayı Videoya Alın

Dijital video çekimi şimdiye kadar geldi ve özellikle bir GoPro gibi daha pahalı bir yüksek kaliteli kamera satın almak için daha iyi bir zaman olmamıştı. 4K’da çekim yapmak, yıllar boyunca harika görünecek yüksek kaliteli video yakalamanıza olanak tanır. Çekimlerinizi kamerada stabilize edin ve düzenlemek için akıllı telefonunuza kablosuz olarak aktarın.

Spor ve rekreasyonu yakalamak isteyenler için giriş engelleri hiç olmamıştı. Aksiyon kamerası, bir sonraki kamp geziniz için mükemmeldir, sadece aksiyon kamerasından en iyi şekilde yararlanmak için birkaç basit ipucunu takip edin.

Sizin için hazırladığımız tüm yazılara ve videolara ulaşmak için tıklayın!

Related Posts

Yorum Bırakın...