2023 En İyi Bilgisayarlar Hangileri?

by Merve Taş

2023 En İyi Bilgisayarlar Hangileri?

2023 En İyi Bilgisayarlar Hangileri?

2023 En İyi Bilgisayarlar Hangileri? Oyun laptopları güç ve taşınabilirliğin mükemmel bir kombinasyonu olarak, oyuncuların favori oyunlarının keyfini istedikleri her yerde çıkarmalarını sağlar. Eğer oyun deneyimini taşımak istiyorsanız veya bilgisayar kasasının yer kaplamasını istemiyorsanız, çeşitli bütçelere uygun harika ve güçlü laptoplar mevcut.

2023’te Bir Oyun Laptopunda Ne Aranmalı?

Oyun laptopları ucuz değil, hatta zaman zaman harika fırsatlar bulsanız bile. Sadece güçlü donanımları içermeleri gerekmekle kalmaz, aynı zamanda dayanıklı, güvenilir ve yıllarca acımasız seyahatlerden sonra dövülmeye dayanıklı bir yapıya sahip olmaları gerekir.

Ancak, favori oyunlarınızı gittiğiniz her yere götürme seçeneğine sahip olmak çok önemlidir ve oyun laptoplarının sağladığı kolaylık, onları PC oyunları için en popüler ürünlerden biri yapmaya devam ediyor.

Maalesef, oyun laptopu alışverişi o kadar da oynamak kadar kolay değil. Son birkaç yılda piyasayı yüzlerce model kapladı ve farklı modelleri karşılaştırmadan önce kesmek için bolca pazarlama jargonu bulunuyor. Ancak, iyi bir laptopun birkaç önemli yönünü anlamak, mükemmel bir oyun laptopunu bulmayı kolaylaştıracaktır.

Her şeyden önce, potansiyel sisteminizdeki grafik işlemci birimine (GPU) dikkatlice bakın. Eğer bir GeForce RTX 40 serisi GPU sahipse, muhtemelen popüler oyunları yıllarca çalıştıran bir cihaza sahip olacaksınız demektir. Ayrıca en azından bir Intel Core i5 veya AMD Ryzen 5 CPU arayın, çünkü bunlar bugünün en talepkar oyunlarının neredeyse hepsini oynamak için yeterince güçlüdür.

Mobil GPU’ların masaüstü karşılıklarıyla aynı olmadığını unutmayın, hatta adları aynı olsa bile. Örneğin, bir mobil RTX 4070 Ti’nin performansı, bir masaüstü RTX 4060 Ti’ye daha yakındır. Fark büyük olmasa da, oyun sistemini doğrudan bir oyun laptopuyla karşılaştırırsanız var.

Yüksek kaliteli bir GPU ve işlemci ile bir laptop satın almak ucuz değil, bu yüzden bütçenizi dikkatlice düşünmeniz gerekecek. Bir oyun laptopunda bileği bükmeden önce birkaç özelliği göz önünde bulundurmanızı önermeyiz, çünkü genellikle yükseltilemeyen bileşenler bulunur, bu da düşündüğünüzden daha kısa sürede yeni bir sistem almanız anlamına gelir. Bu, ihtiyaca göre bireysel bileşenleri değiştirmenize izin veren oyun masaüstü bilgisayarlarından çok farklıdır.

Modern oyun laptoplarında başka bir önemli faktör, GPU’nun TDP (Termal Tasarım Gücü) derecelendirmesidir. İki laptop aynı GPU’ya sahip olabilir, ancak yüksek TDP’ye sahip olan daha iyi performans gösterecektir. Bu nedenle, düşündüğünüz herhangi bir laptop için benchmarklar arayın ve favori oyunlarınızı yeterince oynayıp oynatamadığından emin olun.

Eğer oyun kütüphaneniz sadece birkaç oyundan oluşuyorsa, dahili depolama alanı az olan bir laptop seçerek birkaç dolar tasarruf edebilirsiniz. Alternatif olarak, büyüyen bir katalog için harici bir SSD veya HDD satın alabilirsiniz. En iyi seçenek her zaman dahili depolamadır, çünkü dış çözümlerden daha hızlı oyunları yükler, ancak genellikle daha yüksek fiyat etiketleri taşır.

Kısacası, potansiyel oyun laptopunuzun GPU’suna, işlemcisine ve SSD’sine dikkatlice bakın. Bankanızı kırmaya istekli değilseniz, muhtemelen birkaç taviz yapmanız gerekeceğini unutmayın.

Oyun laptopu alırken dikkate almanız gereken birçok başka yön var, ancak aşağıdaki beş ürün, performans, fiyatlandırma ve güvenilirlik açısından en iyi kombinasyonu sunuyor. En İyi Oyun Laptopu Genel Olarak: Lenovo Legion Pro 7i Gen 8 Bir oyun laptopu sadece performansla ilgili değilse, eğer öyleyse bir masaüstü PC alıp işi bitirebilirdiniz. Harika bir oyun laptopu sağlam bir yapıya, hızlı, güvenilir bir ekrana ve kullanmak istediğiniz herhangi bir aksesuarı bağlamanıza izin verecek kadar çok sayıda bağlantı noktasına ihtiyaç duyar. Lenovo Legion Pro 7i Gen 8, tüm bu kriterleri kolayca karşılar ve hatta biraz daha fazlasını sunar.

Legion Pro 7i’ye oldukça para harcayabilirsiniz, hangi donanım özelliklerini seçtiğinize bağlı olarak, ancak temel konfigürasyon çok pahalı değil ve donanım açısından oldukça sağlamdır. Bir Intel i9-13900HX CPU, sekiz Performans çekirdeği ve 16 Verimlilik çekirdeği içerir, toplamda 24 çekirdek ve 32 iş parçacığına sahiptir. Grafik gücü için ayrıca bir NVIDIA RTX 4070 GPU, 16GB DDR5 RAM ve bir 1TB M.2 SSD bulunur.

Diğer bazı oyun laptopları gibi, temel konfigürasyonu seçmek daha düşük kalitede bir ekrana sahip olmak anlamına gelmez. Hangi konfigürasyonu seçerseniz seçin, aynı ekranı alırsınız: 2560 x 1600 çözünürlüğe sahip, 16 inçlik, HDR özellikli bir IPS ekranı ve 240Hz’e kadar yenileme hızını içerir. Ekran dokunmatik değil ve maksimum SDR parlaklığı 500 nit’tir.

Tuzlu fiyatlı konfigürasyonları seçmek zorunda değilsiniz, GPU, RAM ve depolamayı yükseltebilirsiniz, ancak CPU her seçenekte aynı kalır. RTX 4070 oldukça yetenekli olsa da, RTX 4080 veya hatta 4090’a yükseltebilirsiniz. Ayrıca RAM’i 32GB’a ve depolamayı 2TB’a kadar artırabilirsiniz. En İyi Bütçe Oyun Laptopu: Acer Nitro 16 Oyun Laptopu Çoğu durumda, bütçe oyun laptopu seçmek, modern oyun uyumluluğu veya stabil kare hızları gibi birkaç önemli fedakarlığı kabul etmek anlamına gelir. Acer Nitro 16 Oyun Laptopu birkaç ödün veriyor, ancak oyun performansı öyle iyi ki, özellikle modern oyunlar için, bu eksiklikleri umursamayacaksınız.

Nitro 16’nın temel konfigürasyonuna bakıyoruz ve ilk bakışta, donanım özellikleri çok da etkileyici görünmüyor. Bir Intel i5-13500H CPU ve GeForce RTX 4050 GPU alıyorsunuz, kağıt üzerinde Nitro 16’nın önceki sürümünde bulunan RTX 3060 kadar etkileyici görünmüyor. Bunlar 8GB DDR5 RAM ve 512GB SSD ile eşleştirilmiş.

Nitro 16’nın gerçek özelliği, NVIDIA’ın 40 serisi kartlarıyla birlikte tanıtılan DLSS 3’te geliyor. Cyberpunk 2077 gibi desteklenen oyunlarda, bu, yüksek ayarlarda ve ray tracing dahilinde bile büyük kare hızı kazançlarına yol açabilir. Dezavantajı, birçok oyunun DLSS 3’ü desteklememesi, ancak zamanla bu ana özelliği destekleyen daha fazla oyun ekleniyor.

Önceki Nitro modellerinin size ekran boyutunu tahmin etme şansı bıraktığı bir durumda, Nitro 16’nın gerçekten 16 inçlik bir ekranı olduğunu belirtelim, 2560 x 1600 çözünürlüğe sahip. Bu ekran, başlangıçta gereğinden fazla gibi görünebilecek 165Hz’e kadar yenileme hızına sahip, ancak DLSS 3’ün kare hızı kazançlarıyla, oyunların bu sınırı ilk başta beklediğinizden daha sık vurduğunu görebilirsiniz.

Acer Nitro 16’nın Intel versiyonu sizi sadece basit bir RAM yükseltmesiyle sınırlamaz, Nitro 16’nın AMD versiyonunu seçmek birkaç seçenek sunar. Bu, Ryzen 7 CPU’yu daha güçlü bir oyun için RTX 4070 GPU ile eşleştirmenize izin verir. 1000 Dolar Altında En İyi Oyun Laptopu: Acer Nitro 5 Mükemmel bir oyun laptopu bulma arayışında binlerce dolar harcamak kolaydır, ancak herkes bu tür bir para harcamak istemez. İstediğiniz güçte biraz daha düşük bir fiyatla bir laptop yakalamak için en kolay yollardan biri, Acer Nitro 5 gibi biraz daha eski bir model satın almaktır. Nitro 16’dan daha eski olabilir, ancak belirli yönlerde daha güçlüdür.

Nitro 5’teki CPU bir Intel Core i5-12500H, şu anda bir nesil öncesinde ancak hala oldukça güçlü. Onu GeForce RTX 3050 Ti Laptop GPU ile birleştirin ve çoğu modern oyunlardan kaçınmayacak bir laptop elde edersiniz. Ayrıca 16GB RAM ve 512GB Gen 4 SSD ile bol miktarda bellek ve depolama alanına sahiptir.

Ekran, maksimum 144Hz yenileme hızına sahip 15.6 inçlik bir tam-HD IPS modelidir. Biraz daha düşük çözünürlük, RTX 3050 Ti grafik kartının gücüyle birleştiğinde, genellikle Nitro 16’nın kullanamadığı avantajlarda performansı göreceksiniz.

Nitro 5’te neredeyse her düşünebileceğiniz bağlantı noktası bulacaksınız. USB şarj desteği olan bir Thunderbolt 4 portuna ve DisplayPort özellikli bir USB-C 3.2 portuna sahip olursunuz. Ayrıca eski tarz USB-A portları, bir HDMI 2.1 portu ve bir kablolu Ethernet portu bulunmaktadır.

Sizin için hazırladığımız tüm yazılara ve videolara ulaşmak için tıklayın!

Related Posts

Yorum Bırakın...