ISO dosyası nedir ne işe yarar? Windows ISO dosyası ne demek? ISO nasıl açılır? ISO dosyası hangi programla açılır?
ISO Dosyası Nedir? Ne İşe Yarar?
ISO görüntüsü nedir? Ne işe yarar? ISO dosyası ya da ISO görüntüsü, bilgisayarınızdaki DVD ya da CD gibi optik diskteki verilerin kopyalarının depolandığı bir arşivleme sistemidir. Eğer CD veya DVD gibi diskleri yedekliyorsanız ya da bu gibi disklere dosya yazdırıyorsanız, bu noktada ISO görüntüsü kullanılır.
Windows ISO Ne Demek?
ISO dosyasını Blu-Ray, CD ya da DVD gibi disklerde saklanan dosyaların birer kopyası, yedeklemesi olarak tanımlayabiliriz. Herhangi bir sıkıştırma işlemi uygulanmaz. ISO görüntüsü önemlidir, çünkü optik disklerdeki depoladığınız görüntülerin tam kopyasını sağlama imkanı tanır. Böylece, depolanan kopyaları yeni bir diske kopyalayabilirsiniz.
Bahsedilen disklerin yedekleri ISO görüntüleri ile alınırken, günümüzde ISO dosyalarında depolanan bilgiler genellikle programlar ya da işletim sisteminin kopyalarından oluşur. Bunun sebebi ise, bu dosyalarda depolanan bilgiler oldukça basit bir şekilde bilgisayara yüklenebilir.
ISO Nasıl Açılır?
ISO görüntüsü nasıl açılır? ISO görüntüsünü açmak için, sanal boyuttaki bir optik diski bilgisayarınıza takmalısınız. Windows 8 ve sonraki tüm sürümlerinde, herhangi bir programa ihtiyaç duyulmadan bu dosyaları kullanabilirsiniz.
Diske ISO Nasıl Yazılır? ISO Nasıl Çıkarılır?
Diske ISO görüntüsü nasıl yazılır? Optik diske ISO görüntüsü yazmak, bir işletim sistemini dağıtırken ya da büyük bir programı aktarırken oldukça kullanışlı bir yöntemdir. İşletim sisteminin yükleneceği bilgisayarda size büyük kolaylık sağlar. Windows’larda ISO dosyasını yerleşik bir sürücüye yazarak işinizi kolaylaştırmak için, kullanacağınız optik diskteki ISO dosyasına sağ tıkladıktan sonra “Disk dosyasını yaz” seçeneğine tıklamaktır.
Disklerden ISO görüntüsünü çıkarmak için Ninite isimli bir üçüncü taraf uygulamasını kullanabilirsiniz.
Sizin için hazırladığımız tüm yazılara ve videolara ulaşmak için tıklayın!