Kopyalanmayan Yazıları Kopyalama Nasıl Yapılır?

by Merve Taş
Kopyalanmayan Yazıları Kopyalama Nasıl Yapılır

Kopyalanmayan Yazıları Kopyalama Nasıl Yapılır?

Kopyalanmayan Yazıları Kopyalama Nasıl Yapılır?

Kopyalanmayan Yazıları Kopyalama Nasıl Yapılır? Windows’ta kopyalanamayan metni nasıl kopyalayabileceğinizle ilgili çeşitli yöntemler bulunmaktadır. İşte bu tür metinleri kopyalamanıza yardımcı olacak yöntemler:

Windows’ta Kopyalanmayan Yazıları Kopyalama Nasıl Yapılır?

Yalnızca bir popup mesajının içeriğini kopyalamak istiyorsanız, bu konuda kullanabileceğiniz yerleşik bir hile vardır. Bu, hata mesajları ve IT departmanınızla paylaşmak isteyebileceğiniz diğer bildirimler için çalışır.

Bir popup göründüğünde, metni seçip kopyalayamayacağınızı fark edeceksiniz. Bu durumda, Windows hata kodunu veya kopyalamak istediğiniz metni manuel olarak yazmak yerine, basitçe başlığını tıklayarak pencereyi seçebilirsiniz.

Daha sonra içeriğini kopyalamak için Ctrl+C’ye basın. Windows herhangi bir şeyin olduğunu göstermese de, işlem tamamlandı. Ardından, Notepad veya kullandığınız herhangi bir metin düzenleyiciyi açın ve Ctrl+V’ye basarak yapıştırın. Bu işlemi yaptıktan sonra, popup içeriği düzenli bir şekilde listelenecektir. Gerçekten de bu yöntemi kullanarak ayrıntılı hata bilgilerini kopyalayabilir ve yardım sağlayabilecek biriyle paylaşabilirsiniz.

Windows Uygulamaları Haricindeki Metinleri Nasıl Kopyalayabilirsiniz?

Yukarıda bahsedilen yöntem sadece Windows popup’larıyla çalışır. Diğer uygulamalardan metin kopyalamak için üçüncü taraf bir araç kullanmanız gerekecektir ve bu konuda harika bir seçenek olan ücretsiz ve açık kaynaklı Textify’i kullanabilirsiniz.

İlk olarak, Textify’i indirin ve kurun. Uygulamanın arayüzünün çok basit olduğunu göreceksiniz. Yönetmeniz gereken yalnızca bir temel ayarınız vardır: Çalıştırmak için basmanız gereken klavye kısayolu. Varsayılan olarak, uygulama Shift+fare orta düğmesini bastığınızda çalışır. Ayrıca, gelişmiş kullanıcılar için ek ayarları yönetmek için “Daha Fazla Ayar” düğmesine tıklayabilirsiniz.

Şimdi, kopyalamak istediğiniz metne gidin ve varsayılan kısayolu değiştirmediyseniz Shift+Orta Tıklama’ya basın. (Eğer bir izleme pedi kullanıyorsanız, izleme pedi üzerinde nasıl orta tıklama yapılacağını öğrenin.) Bunu yaptığınızda, uygulama metni statik bir metin düzenleyiciye dönüştürecek ve metin kopyalanabilir hale gelecektir. Ayrıca, uygulamanın sunduğu hızlı kısayolları kullanarak bu metni web üzerinde aramak veya anında çevirmek için kullanabilirsiniz.

Ayrıca, Textify’i başlattığınızda ve kullandığınızda arka planda çalışmaya devam eder. Tepsi menüsü aracılığıyla uygulamayı kapatabilirsiniz.

Windows’ta Görüntüler ve Videolardan Metin Nasıl Kopyalanır?

Textify aracı, uygulamalarla uğraşırken çok kullanışlıdır, ancak görüntü veya video üzerinden metin kopyalayamaz. Neyse ki, bunu OCR kullanarak yapabilirsiniz. OCR, neredeyse her şeyden metin çıkartmanıza izin veren bir teknolojidir.

Ücretsiz OCR teknolojisine erişim sağlayan çeşitli Windows uygulamaları bulunmaktadır. Ancak Microsoft’ın PowerToys, en iyi ve neredeyse yerel seçenektir. Başlamak için PowerToys’u GitHub deposundan indirin ve kurun. (Microsoft Mağaza’da da bulunmaktadır, ancak GitHub’taki sürüm, yeni özellikler ve geliştirmeler alacak olan en erken sürümdür.) PowerToys’u başlatın ve tepsideki simgesine sağ tıklayarak ayarlarını açın. Kullanılabilir araçları içeren listede “Text Extractor” aracını bulana kadar aşağı kaydırın. Bu aracı etkinleştirin ve isterseniz kısayolu değiştirin. Şimdi hazırsınız! Şimdi herhangi bir yerde kısayol tuşuna (varsayılan olarak Win+Shift+T) basın ve çıkartmak istediğiniz metni seçmeye başlayın, hemen panonuza yapıştırılacaktır. Bu metin bir resim veya duraklatılmış bir video üzerinde olabilir.

Pano ayarlarını etkinleştirdiyseniz, Windows panonuzu her zaman Win+V klavye kısayoluyla görebilirsiniz. Eğer fark ettiyseniz, PowerToys ayarları sayfası “Text Extractor’ın yalnızca OCR paketi yüklü dilleri tanıyabilmesi”ne dair bir ifade içeriyordu. (Bunu ilettim.) Bu, varsayılan olarak PC’nize yüklemediğiniz bir dilde yazılmış metni çıkaramayacağınız anlamına gelir. İngilizce’de metin çıkarıyorsanız ve cihazınızı İngilizce olarak kullanıyorsanız, sorun yaşamazsınız demektir.

Alternatif olarak, örneğin İspanyolca’da bulunan metni çıkartmak istiyorsanız, Ayarlar uygulamasını açın ve Zaman ve Dil > Dil ve Bölge yolunu takip edin, sonra İspanyolca’yı seçin ve kurun. PowerToys’un Text Extractor’da herhangi bir dezavantaj keşfederseniz, aynı şeyi yapan mükemmel ücretsiz bir alternatif olan Capture2Text’i kullanabilirsiniz.

Resimler ve Videolardan Metin Kopyalamak İçin Tarayıcı Eklentilerini Kullanın Tüm gün tarayıcınızda çalışıyorsanız ve öğreniyorsanız, özel bir uygulama kurma fikrini bırakabilir ve bunun yerine bir tarayıcı eklentisi (ayrıca eklenti olarak adlandırılır) kullanabilirsiniz. Harika bir seçenek olan Copyfish, Google Chrome ve Firefox’da ücretsiz olarak mevcuttur. Microsoft Edge, Vivaldi, Brave, Opera ve diğer Chromium tabanlı tarayıcı kullanıcıları, Google Chrome’un eklentisini Chrome Web Mağazası’ndan doğrudan kurabilirler.

Tarayıcı eklentileri gizlilik sorunlarına neden olabilir, bu nedenle bunları kendi riskinizle kurmalısınız. Bir eklentinin şu an için güvenli olduğu teyit edilse bile, eklentiler genellikle popülerlik kazandıktan sonra kötü amaçlı yazılımlara dönüşebilir. Gizliliğinizi korumak için normalde kullandığınız tarayıcıdan farklı bir tarayıcıda yükleyin.

Önce eklentiyi kurun ve sonra metin kopyalamak için ihtiyacınız olduğunda başlatabilirsiniz. Ayrıca, ayarları özelleştirmek için eklenti ayarlarını keşfedebilirsiniz. “Desktop Text Capture (3s Delay)” seçeneğini seçebilir ve tarayıcınızın dışındaki herhangi bir şeye hızla geçebilir ve eklentinin orayı görmesini ve metni oradan çıkarmasını sağlayabilirsiniz.

Chrome’un “Video Karesini Kopyala” Özelliğini Kullanın İlginç bilgiler içeren birçok bilgi içeren bir YouTube videosu izliyor muydunuz? Bu kareni hızlıca yakalayabilir ve metni daha sonra çıkartabilirsiniz. Bu yöntem, metni çıkarmayı veya kareyi orijinal çözünürlüğünde kaydetmeyi planlıyor olsanız da çalışır.

Bu özellik, Google Chrome’un en son sürümlerinde kullanılabilir ve yerleşiktir. Videonun doğru anında durdurun, tarayıcının bağlam menüsünü göstermek için iki kez sağ tıklayın ve “Video Karesini Kopyala”yı seçin.

Dikkat edin, resmi masaüstüne veya diğer klasörlere yapıştıramazsınız. Alternatif olarak, Paint, Photoshop, WhatsApp, Telegram vb. gibi herhangi bir uygulamaya yapıştırabilirsiniz, yapıştırma işlemi için Ctrl+V klavye kısayolunu kullanabilirsiniz.

Kopyalamanın Engellendiği Web Sitelerinden Metin Nasıl Kopyalanır

Bazı web siteleri içeriklerini kopyalamanızı engeller veya sağ tıklama menüsünü tetikler, bu da sinir bozucu olabilir. Neyse ki, bunu atlayabilirsiniz! Daha önce bahsettiğimiz gibi, Textify uygulaması ve OCR seçenekleri de dahil olmak üzere hemen hemen tüm önce bahsedilen yöntemleri kullanabilirsiniz. Ancak tarayıcı eklentisi kurmayı tercih edebilirsiniz.

Önceden belirttiğimiz gibi, tarayıcı eklentilerini kurarken dikkatli olun. Diğer seçeneğiniz olmadığı sürece önermiyoruz. Hatta o zaman, gizliliğinizi korumak için normalde kullandığınız tarayıcıdan farklı bir tarayıcıda kurmayı düşünün.

Kullandığım bir eklenti “Absolute Enable Right Click & Copy” ve Firefox ve Chromium tabanlı tarayıcılarda kullanılabilir. Add-ons/Extensions’ı kurun, inatçı web sitesinde bu eklentiyi başlatın ve sağ tıkla menüsünü (sağ tıklama) etkinleştiren “Absolute” seçeneğini etkinleştirin.

Sizin için hazırladığımız tüm yazılara ve videolara ulaşmak için tıklayın!

Related Posts

Yorum Bırakın...