Winamp Yıllar Sonra Geri Dönüyor!

by Merve Taş
winamp

Winamp yıllar sonra geri dönüyor! Geçmiş yıllarda bilgisayarların hayatımıza girmesiyle birlikte yavaş yavaş dünyada kullanılan tüm programlara adapte olmuştuk. Winampda dünya genelinde en sık kullanılan programlardan biri olarak hayatımızda var olmuş ve bir anda gitmişti! Peki, yıllar sonra nasıl geri dönüyor? Gelin, öğrenelim!

Winamp Yeni Güncellemesi

Winamp, 90’lı yılların sonuna doğru bilgisayarların evlerimize gelişiyle birlikte hayatımıza girmişti ve 2000’lerdeki popülaritesi onu bir dev haline getirmişti. Hızlı yükselişi, onu kullandığımız tek medya oynatıcısı yapmıştı fakat gelişen teknoloji karşısında güçsüz kaldı ve beklenen uyumluluğu yakalayamadığı için artık kimse tarafından kullanılmamaya başlamıştı.

2018 yılında aldığı güncellemenin yanında yeni bir güncelleme aldı ve bu yılın başında yayınlanan Beta sürümünü ile artık bilgisayarlarda kullanılabilir! Hala eski görüntüsüne sahip olduğu için bize tatlı bir nostalji yaşatan geçmiş yılların efsane programı; geliştiriciler tarafından Windows 11’e dahi indirilebildiğini belirtti. Daha modern bir yazılıma sahip olduğu için artık günümüzde de kullanılabilir hale gelse de, mevcut sürümünde henüz çevrimiçi kullanım yok; bu yüzden ne kadar tercih edileceği tartışılır. İlerleyen zamanlarda bununla ilgili de bir güncelleme alacağı tartışılıyor; bu yüzden Winamp’tan umudumuzu kesmiyoruz! Artık müzik indirme devri kapandığı için kendi kütüphanesinden müzik satın alabileceğimiz bir sistem kurmuş olsalar da; Youtube Music ve Spotify gibi dönemin önemli devleri varken eliniz ne kadar Winamp’a gider; bu tamamen sizin kararınızda.

Sizin için hazırladığımız tüm yazılara ve videolara ulaşmak için tıklayın!

Related Posts

Yorum Bırakın...