Kod Yazabilmek için Kodlama Dili Bilmek Tarihe Karışabilir

by teknohall
yazilim-kodlama

Kodlama dili  belli bir standart formunda komutlar ve yazılımlar geliştirme imkanı sunan bilgisayar dilidir.  Yazılım anlamında program bilgisayarlara yaptırmak istenilen işlemleri komutlar halinde sıralanır. Böylece bilgisayar sistemi o komut dizinine göre yapılması gerekenleri düzgün bir şekilde gerçekleştirir. Yani programlama ile siz bilgisayar ve sisteme neyi nasıl yapacağını gösterirsiniz. Kodlama dili, bulunduğumuz çağda çok önemli bir yer tutuyor. Yazılım alanındaki mesleklerin özellikle pandemi döneminde ne kadar önemli olduğunu da görmüş olduğumuzu söylemek mümkün. Ancak tabiki uzaktan çalışmak, bütün gün bilgisayar başında kod yazmak, görüldüğü kadar kolay bir iş değil. Programlama dili öğrenmek oldukça zahmetli ve emek isteyen bir iş. Tam da bu bağlamda, Microsoft, OpenAI’nin en büyük doğal dil işleme modeli GPT-3’ün Power Apps geliştirme platformuna uygulandığını duyurdu. Bu habere göre, ileriki dönemlerde programlama dilini öğrenme zahmetine girmeden kod yazabilmenin önü açılabilir.

yazilim-kodlama

Yapay Zeka Sayesinde Kodlama Dili Bilmeden Kod Yazılabilecek

Microsoft’un geliştirdiği yapay zeka sayesinde, programlama dilinin temelini oluşturan ana kodlama dillerine hakim olmadan, ses komutuyla istediğiniz kodu yazabileceğiniz vadediliyor. Bu yazılım sektöründe büyük bir devrim niteliğinde olan bir gelişme.

Bahsedilen GPT-3 sistemi, ilk olarak Microsoft’un Power Apps denilen sisteminde kullanıma sunulacak. İlk etapta İngilizce olarak kullanıma sunulacağı duyurulan bu geliştirmenin, yazılımın gelişmesinde büyük bir etken olacağı şüphesiz. Yapay zeka, komutları formüllere dönüştürmek için de “Microsoft Power Fx” isimli açık kaynaklı kodlama dilinden yararlanacak.

Minimum da olsa Teknik Bilgi Şart

Tabiki, GPT-3 sistemini kullanabilmek için az da olsa temel bir bilgiye sahip olmak gerektiği şüphesiz bir gerçek. Ancak, burada devrim niteliğinde olan gelişme ise, detaylı programlama diline sahip olmadan, ses komutu yardımıyla, kodlamayı kolayca formüllere dökebilmek olacak. Hem zamandan kazanılacak hem de programlama daha rahat geliştirebilir olacak. Kullanıcılar, GPT-3 sisteminin tüm özelliklerini kullanabilmek için karmaşık programa dilleri yerine Microsoft Excel’de olduğu gibi basit ve öğrenmesi kolay formüller kullanacak.

kodlama

Geliştiriciler, genel ön testin bir parçası olarak Haziran 2021’in sonunda GPT-3’e erişebilecekler. Gelecekte Microsoft, Power Fx’i diğer Power Platform araçlarına da entegre etmeyi planlıyor.

Related Posts

Yorum Bırakın...