2020 Yılının Drone ile Çekilmiş En İyi Fotoğrafları Açıklandı

by teknohall
drone-awards

Drone ’lar artık hayatımızın hemen hemen her yerinde mevcut. Bu kadar sevilen ve piyasayı da bu oranda büyük olan drone fotoğrafçılığının bir de yarışması mevcut. Drone Awards olarak isimlendirilen fotoğraf yarışması pek çok drone kullanıcısı ve fotoğrafçılık meraklısı tarafından ilgiyle takip ediliyor. Bu yıl üçüncü kez düzenlenen Drone Awards içinde bulunan dokuz kategoriden en çok dikkat çekeniyse elbette dünyadaki tüm dengeleri değiştiren virüsle ilgili olan “Covid-19’da Yaşam” adlı kategoriydi. Bu yazımızda sizlere Drone Awards ’ta en çok dikkat çeken fotoğrafları ve hikayelerini anlatıyoruz.

Yılın Fotoğrafı, Avusturalyalı Fotoğrafçı Jim Picot’tan Geldi: İşte O Fotoğraf

jim-picot

Drone Awards jürisi tarafından yılın fotoğrafları arasında seçilen fotoğraf Avusturalya’dan çıktı. Jim Picot yukarıda görmüş olduğunuz fotoğrafı çekerek büyük ödülün sahibi oldu. Fotoğraf bir somon balığı sürüsünün içine giren bir köpekbalığını gösteriyor. Sürüyü tehdidi algıladığı sırada dağıldığında fotoğraflayan Jim Picot 2020 yılının en etkileyici drone fotoğrafını çekmeyi başarıyor.

Covid-19’da Yaşam Kategorisinin Kazananı ise Şu Görsel Oldu

tomer

Tomasz Kowalski tarafından “Dünya’daki Uzaylı Binası” başlığı ile çekilen fotoğraf yarışmanın takipçileri arasında büyük ilgi uyandırdı. Malezya’nın başkenti olan Kuala Kumpur’da bulunan Petronas İkiz Kuleleri 452 metre yüksekliğe sahip. 88 katlı olan binada Petronal Petrol Holding’in yönetim ofisi de bulunuyor. Drone ile çekilen bu fotoğraf gerçekten de uzaylı teknolojisinden çıkmış gibi görünüyor.

Doğa Kategorisinin Fotoğrafları Arasında ise Turistlerle Oynayan Bir Balina Var 

balina

Drone Awards yarışmasındaki doğa kategorisinde birinci olan bu fotoğraf Joseph Cheires tarafından çekildi. Fotoğrafta inanılmaz büyüklükteki bir gri balinanın sandalda bulunan turistleri iterek eğlendiği dakikalardan bir an kadraja alınmış. Doğa kategorisi de Drone Awards yarışması içinde en çok dikkat çeken kategorilerden biri.

Related Posts

Yorum Bırakın...