WhatsApp Sözleşmesi Kabul Etmeyenlerin Kullanamayacağı Özellikler

by teknohall
whatsapp

Son zamanlarda karşımızı çok kez çıkan Whatsapp ’ın yeni gizlilik sözleşmesi hakkında birçok duyum alıyoruz. Her haber kaynağı farklı şetlerden bahsediyor ve bizlerinde kafasının karışmasına sebep oluyor.

Whatsapp mesajlaşma uygulamasını her telefoncu sık sık kullanır oldu. Gencinden yaşlısına kadar her kesimin kullandığı mesajlaşma uygulamasından işlerimizi bile yürütür olduk. Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan whatsapp yeni sözleşme hakkında nelerden bahsediyor bunları sizin için derledik.

whatsapp-sozlesmesi

İlk Etapta Kısıtlama Gelen Özellikler

Whatsapp mesajlaşma uygulaması bizlerden öncelikle sohbet listesine erişim kısıtlaması ve bildirim ekranın dışından çağrı ve mesajlara cevap verme kısıtlaması getiriyor.

Daha sonra ise bu kısıtlamalardan sonra whatsapp uygulamasına erişim problemi ve mesaj ve arama alımı gibi kısıtlamalar koyuyor.

WhatsApp Sohbet Listesi

Geçtiğimiz günlerde en son 15 Mayıs tarihine kadar whatsapp mesajlaşma sözleşmesini kabul etmeyeneler özellikler arasında ne yazık ki sohbet listesine de erişemez olacaklar. Yani eski konuşmalar ve kişi listemiz bizlere kapalı olacak.

WhatsApp Arama Engellemeleri

Kişi listemize getireceği kısıtlamadan dolayı uygulama üzerinden herhangi bir arkadaşımızla sohbet edemeyeceğiz. Dolayısıyla erişim sağlayamadığımız listemizden aramalarda kabul edilmeyecek. İletişimi sağlamak için karşı taraftaki kişinin bize mesaj atması gerekiyor.

whatsapp

Uygulama İşlevsiz Olacak

Yazının başında da değindiğimiz gibi hayatımız her alanında işimizde, ofisimizde, dışarda kullandığımız mesajlaşma uygulaması bizimle bir bütün haline gelir oldu. Whatsapp’ ta bunu kullanarak kendini azar azar kısıtlayarak ne kadar değerli olduğunu vurgulamak istiyor. Kimi zaman aile gruplarında paylaşılan resimler, arkadaşlarımız arasında komik videoları okulumuzun sınıf grubu kimi zaman ise patronumuza veya çalışanlarıma gönderdiğimiz işler gibi birçok alandan mahrum kalabiliriz. Uygulama ilerleyen zamanlarda sınırlı erişme ile sadece giriş yaptığımızda sözleşmeyi kabul et veya reddet ekranı çıkacak. Onun haricinde herhangi işlem yapmamıza izin veremeyecek.

Gönderilen Mesajlar ve Aramalar İletilmeyecek

Whatsapp’ın yeni sözleşmesini hala kabul etmediysek karşımıza bir diğer engel olarak hesabımızdan herhangi arama yada mesaj gönderimi sağlanmayacak. Sadece kişi kartı gibi profilimiz olacak ve hiçbir hareketliliği olmayacak. Bunun dışında sadece önemli görüşmelerimiz varsa bunları yedekleyip başka uygulamalara transfer edebiliriz.

mesajlasma

Ne Yapmamız Gerekir?

Whatsapp mesajlaşma uygulaması milyonlara kullanıcısına aslında bezdirme politikasını yaşatmaya çalışıyor. Ufak ufak hamlelerle kendisinin ne kadar önemli olduğunu göstermeye çalışıyor. Geçtiğimiz aylarda insanlar bunun için farklı mesajlaşma uygulamalarını tercih etmişlerdi. Sizde eğer zorunda değilseniz alternatif uygulamaları kullanarak whatsapp’a haddini bildirebilirsiniz. Kafanızda soru işaretleri kaldıysa bunları zaten ilerleyen zamanlarda sözleşmeyi kabul etmediğimiz takdirde görmüş olacağız.

Related Posts

Yorum Bırakın...