Microsoft, Windows 365 Bulut Hizmetini Tanıtıyor

by teknohall
Microsoft, Windows 365 Bulut Hizmetini Tanıtıyor

Microsoft, kullanıcıların sanal bir masaüstü Windows PC’ye erişmesine olanak tanıyan, işletmeler için bulut tabanlı Windows 365 ‘i tanıttı.

Hizmet, kullanıcıların kendi özel bilgisayarlarına sahip olma ihtiyacını ortadan kaldıracak. Ayrıca tabletler, telefonlar ve diğer bilgisayarlar gibi çeşitli cihazlardan erişilebilir olacak. Evet, 365 için  modern bir web tarayıcısını çalıştırabilen her şeyi içerdiğini söyleyebiliriz.

Microsoft, Windows 365 Bulut Hizmetini Tanıtıyor

Hizmet, takip edilecek fiyatlandırma gibi ayrıntılarla birlikte gelecek ay piyasaya sürülecek.

Windows 365 Neler Sunacak?

Microsoft, bugün blogunda Windows 365’i ‘yeni bir hibrit bilgi işlem çağı’ olarak nitelendirerek açıkladı. Birçoğumuzun uzaktan çalıştığı bir zamanda, Hizmet Olarak Aboneliğin artmasının yeni bir kaide haline gelmesiyle Microsoft’un neden bu yola girmeye karar verdiğini anlamak çok zor değil. Masaüstü bilgisayarları bir hizmet haline getirmek çok mantıklı.

Peki Windows 365’ten ne tür özellikler bekleyebiliriz? Hizmet, geleneksel ofis PC’sinin sanal bir yedeği olarak sunuluyor ve şu anda yalnızca ticari müşteriler tarafından kullanılabilecek.

Microsoft, bu sanal masaüstünün anında yükleneceğini ve Mac, iPad, Linux ve Android dahil olmak üzere herhangi bir cihazdan erişilebilir olacağını belirtiyor. Kullanıcıların oturumlar arasında çalışmalarını kaydetmelerine bile gerek olmadığını ifade ediyor. Sadece tekrar oturum açarak kaldığınız yerden devam ediyor olacaksınız.

İşletmeler, ofis tabanlı görevler için giriş seviyesi bilgisayarlardan, daha ağır iş yükleri için daha hızlı CPU’lara ve daha büyük RAM yapılandırmalarına kadar kendi ihtiyaçlarına bağlı olarak farklı kurulumlar satın alabilecekler. Mevcut on iki konfigürasyon olacak.

Microsoft, kullanıma sunulduğunda Windows 11 seçeneğinin olacağını söylese de, şu anda kullanıcılar Windows 10’u yayınlayacaklar.

Windows 365 ‘in Getirileri

Windows 365 muhtemelen cazip bir teklif olarak görünüyor. İş açısından bakıldığında:

  • Her çalışanına özel bilgisayar satın alma ihtiyacını nispeten azaltacak,
  • Güvenli olmayan cihazlarda evden çalışan insanlarla ilgili güvenlik endişelerini ortadan kalkacak,
  • Donanım komplikasyonları ortadan kalkacak,
  • Uyumluluk sorunları olmayacak,
  • Kesinti süresi büyük ölçüde ortadan kalkacak.
  •  Aynı zamanda esnektir, yani işletme büyüdükçe daha fazla sanal bilgisayar eklemek veya gerekirse bunları kaldırmak tek bir tıklama ile yapılacak.

Tabii ki, tamamen mükemmel değil. Elbette işletmeler, çalışanlarına dizüstü bilgisayarlar ve PC’ler sağlamaktan tasarruf edecekler, ancak bu aynı zamanda işletmelerin kendi kitleri üzerindeki özerkliğini de ortadan kaldıracak. Ayrıca, hizmeti çalışır durumda tutmak için Microsoft’a güveniyorsunuz. Bahsettiğimiz kişi Microsoft olduğundan, bunun büyük bir sorun olması pek olası değildir, ancak Slack veya Twitter gibi büyük teknoloji servislerinin çökmesi imkansız değildir. Bir kesinti, personelin bilgisayarlarında oturum açma yeteneğini ortadan kaldırabilir. Peki o zaman ne olur?

Tabii ki, Windows 365’in bir işletmeler için gerçekten uygun olup olmayacağına göre fiyata düşebilir. Microsoft ücreti ileriki bir tarihte duyurulacağını belirttiği için şuanda tahmin etmek zor. Ancak giriş seviyesi fiyatını temsil eden daha basit sanal PC yapılandırmalarıyla kayan bir ölçek olacağını varsayabiliriz. Servis 2 Ağustos’ta hizmete girecek.

Windows 365’e Alternatifler

Microsoft’un tüm bir işletim sistemini buluta dahil etme kararları bir yenilik olsa da, işletmelerin kullandığı hizmetlerin çoğu zaten bulut tabanlıdır. Bu, tüm bu diğer hizmetleri tek bir yerde birbirine bağlamanın daha kolay olduğu anlamına gelir.

Uzaktan erişim yazılımı bir süredir var ve Microsoft’un Windows 365 ile öngördüğü şeye çok benziyor. Fakat aralarında  büyük bir fark var. Geleneksel uzaktan erişim yazılımı, gerçek dünyada sahip olduğunuz başka bir bilgisayara erişmenize bağlı. Birçok çalışan, pandemi döneminde bilgisayarlarına evden erişmek için bu yazılımı kullandı.

TeamViewerLogMeIn ve AnyDesk gibi bu alandaki bazı büyük isimleri muhtemelen duymuşsunuzdur . En ucuzlarında, bu hizmetler kullanıcı başına ayda yaklaşık 10 dolardan başlıyor, bu nedenle fiyatı açıklandığında Windows 365’in ücretini görmek isterim. Elbette, Windows 365 herkese yönelik olmayacak. Bazıları bilgisayarlarının mülkiyetini elinde tutmaya devam ederken, uzaktan erişim yazılımı yol almaya devam edecek.

İlginizi çekecek yazılar:

TeknoHall videoları için Youtube kanalımıza göz atın!

Related Posts

Yorum Bırakın...