Eksisiyle Artısıyla: Twitter Blue

by teknohall
twitter-blue

Jack Dorsey’in kurucusu olduğu ve 2006 yılında hayatımıza sosyal medya platformu olarak giren Twitter, 2021 yılı itibariyle, bir sosyal medya devi desek yanlış tanımlama yapmış olmayız. 2013’te en çok ziyaret edilen 10 internet sitesinden biri oldu ve belli sayıda karakterle tweetler atıldığı için  “İnternetin SMS’i” olarak tanımlandı. 2020 yılında 339.6 milyon aktif kullanıcıya ulaştı. 2020 itibarıyla Twitter’ın 340 milyon aktif kullanıcısı bulunmaktadır. Mecrada her dakika ortalama yaklaşık 98 bin tweet atılmaktadır.

Gelir sağlamak konusunda farklı planları olan Twitter’ın ücretli üyelik modeli üstünde çalıştığı raporlanmıştı. Şirket sonunda Twitter Blue isimli ücretli üyelik modelini tanıttı. Twitter Blue bazı ülkelerde kullanıcıların beğenisine sunulmuş durumda. Peki ücretli üyelik modeli Twitter Blue’nun özellikleri nedir? Türkiye fiyatı ne kadar? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

twitter-blue

Twitter ’ın yeni ücretli abonelik sistemi

Twitter, yeni gelir kapısı elde etmek için Twitter Blue’nun kullanıcılara sunmuş durumda. Bu paralı abonrlik sisteminde vadetttiği en büyük yenilik, “Tweet’i geri al” seçeneği olacak. Aboneler, bir tweet gönderdikten sonra belli bir süre içinde paylaşımlarını geri alarak düzenleyip yeniden paylaşabilecekler. Ayrıca uzun flood serilerini okumayı kolaylaştıracak bir “Okuma modu” da bulunacak. Twitter Blue, yeni tema renkleri, özel uygulama simgeleri, favori tweetleri kaydedip düzenleyebileceğiniz “Koleksiyonlar” özelliği” gibi bir dizi ek özellik de sunuyor.

Fiyatı Sunduğu Özelliklere Değecek mi?

Servis şimdilik birçok ülkede hizmete sunuldu. Peki neden böyle bir abonelik sistemine ihtiyaç duyuldu? Kurulduğu günden beri, özellikle 2012 yılından sonra, Twitter’ın gelir elde etmesi oldukça zorlaşmaya başladı. Bunun nedeni her özelliğiyle ücretsiz olarak kullanıma sunulduğu için, ve bu açıdan son derece özgür bir platform olduğu için, radikal değişimler yapılamadı ve şirket gelir elde etmekte zorlandı. Yıllardır böyle bir değişim hedefleniyordu.

twitter

Sonunda hayata geçirilen Twitter Blue, İngiltere’de 2.49 sterling olan ücretli üyelik modelinin ABD fiyatı ise 2.99 dolar. Apple Store’un Türkiye sayfasındaki bilgilere göre ise Türkiye fiyatı 30.99 lira oldu.  Döviz kurlarının adeta şahlanması sonucu dolar ve sterlin ile para kazanan ülkelerin aksine, Türkiye fiyatı el yakıyor. Sınırsız film ve dizi izlemek için bile bu fiyattan daha düşük ücret ödeyebildiğimizi göz önüne aldığımızda, Türkiye’de fiyatlar bu şekilde olduğu sürece, popüler olacağını düşünmek biraz güç olacağa benziyor.

Related Posts

Yorum Bırakın...