Microsoft Authenticator Nedir? Microsoft Authenticator Nasıl Kullanılır?

by Merve Taş
Microsoft Authenticator

Microsoft Authenticator Nedir? Microsoft Authenticator Nasıl Kullanılır? Çok faktörlü kimlik doğrulaması nedir?

Microsoft Authenticator Nedir?

Microsoft Authenticator Nedir? Windows 10 ve Windows 11’i kullananlar, bilgisayarlarını çeşitli saldırılardan korumak adına bazı faydalı bilgiler paylaşan Redmond ile Microsoft’un yayınladığı en son bilgileri takip etmeli! Bu bilgiler, bilgisayarınızdaki zayıf güvenlik önemlerine dikkat çekmek için Dünya Şifre Günü ile aynı gün yayınlandı.

Microsoft şu sözleri söylemişti: ” İnternet dünyasında okul, iş ve diğer her şeyde bilgisayarlarınızı güvende tutmak adına birtakım önemler alıyor olabilirsiniz ve bu noktada belirlediğiniz şifreler gün geçtikçe zorlaşıyor. Belirlediğiniz şifre, bilgisayarınızı tüm saldırılardan koruyan en önemli noktalardan biridir.”

Microsoft, hesaplarınıza koyduğunuz şifreleri sürekli unuttuğunuzu fark etmiş olacak ki girişleri kolaylaştırmak adına yeni bir tasarım üzerine çalışıyor.

Microsoft Authenticator Nasıl Kullanılır?

Microsoft’un yeni tasarımı olan Authenticator ile Windows Hello, güvenlik uygulaması ya da doğrulama kodu gibi gereksinimleri kullanarak Microsoft uygulamalarını şifresiz kullanabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekir:

  1. Bilgisayarınıza Microsoft Authenticator’ı indirin.
  2. Kurulumu tamamlayın. Kurulum için Microsoft hesabınız olmalı.
  3. Microsoft hesabınızda oturum açın.
  4. Güvenlik’e gidin.
  5. Gelişmiş ayarlar’ı seçin.
  6. Altlarda bulunan Ek Güvenlik bölümünün altında Parolasız Hesap seçeneğine tıklayın.

Microsoft, çevrimiçi ortamda kullandığınız tüm hesapları korumanın en iyi yönteminin çok faktörlü kimlik doğrulama olduğunu söylüyor. Bu, hesaplarınıza yapılacak saldırıları %99,9 engelliyor. Çok faktörlü kimlik doğrulama, telefonunuza ya da e-posta adresinize gönderilen kod ile çalışıyor.

Microsoft Authenticator tamamen ücretsiz bir uygulama olup anında bildirim iletme ve şifresiz oturum açma gibi özellikleri ile birden çok doğrulama opsiyonu sağlar. Çok faktörlü kimlik doğrulayan herhangi bir web adresinde kullanılabilir.

Bu gibi yeni uygulamalar size alışılmadık geliyorsa, belirlediğiniz parolaların karmaşık olmasına özen göstermelisiniz. Ardışık sayılar, doğum tarihi, evlilik yıldönümü gibi tahmin edilebilir ve basit parolalar ile çevrimiçi bilgilerinize yapılacak tüm saldırılara davetiye çıkarabilirsiniz. Bunu engellemek için tüm parolalarınızı 12 ve fazla karakterlerden oluşturabilir, büyük, küçük harfler, sayılar ya da simgeler kullanabilir, her hesabınız için farklı şifreler seçebilir, çok faktörlü kimlik doğrulamasını aktifleştirebilir, güvenliğiniz için sık sık şifrelerinizi değiştirebilirsiniz.

Sizin için hazırladığımız tüm yazılara ve videolara ulaşmak için tıklayın!

Related Posts

Yorum Bırakın...