Huawei Mate X2 22 Şubat Tanıtılacak

by Ayse Genc
Huawei Mate X2

Huawei’nin bu ayın sonlarında katlanabilir yeni bir amiral gemisi telefonla ilerlemeye devam ediyor. Huawei’nin resmi Weibo hesabına göre, Çinli markanın bir sonraki katlanabilir telefonunu Huawei Mate X2 22 Şubat’ta tanıtılacak.

Teaser görüntüsü, Mate Xs ve Mate X’in dışa bakan katlanabilir ekranlara sahip olmasının aksine, esnek ekranın bu sefer içe doğru katlanacağını gösteriyor. Huawei Tüketici İşletmeleri Grubu CEO’su Richard Yu, “bir süredir” Mate X2 kullandığını ve bunun “sürprizlerle dolu” olduğunu ekledi.

Huawei Mate X2 Teknik Özellikleri

Önceki Mate X ve Mate XS’den farklı olarak, Mate X2’nin menteşenin dışına katlanan bir ekran yerine içe doğru katlanan bir ekrana sahip olacağı iddia ediliyor. Bu ekranın, 8.01 inçlik paneli 2480 x 2200 çözünürlüğe sahip olduğu ve açıldığında neredeyse kare hale getirdiği söyleniyor. Ön taraftaki ikincil ekranın 2700 x 1160 çözünürlükle ve 6.45 inç boyutunda olduğu iddia ediliyor. Doğruysa, bu ekranları Samsung Galaxy Z Fold 2’de gösterilen ekranlardan daha büyük ve daha yoğun piksel yapar. Telefonun varsayılan ölçümleri de dikkate alındığında daha büyük bir telefona işaret ediyor.

Telefon Huawei’nin Hi-Silicon Kirin 9000 yonga setinden güç alacak. Kirin 9000, 5nm işlemine dayanan sekiz çekirdekli bir yonga setidir. Ayrıca, 24 çekirdekli Mali G-78 GPU ile birleştirilmiş ilk 5nm mobil SoC’dir. Cihazın 8 GB 512 GB genişletilemeyen depolama alanıyla birlikte gönderilmesi bekleniyor.

Mate X2, 66W Hızlı Şarj Cihazı Alacak

Telefon Huawei’nin 66W flaş şarj teknolojisini kullanarak hızlı bir şekilde şarj olabilir ve Android 10 tabanlı EMUI çalışacak. Bu özel bilginin kaynağı, popüler Çin sosyal medya platformunda güçlü bir geçmişe sahip bir kullanıcı olan ‘Digital Chat Station’ adlı kullanıcı. Herhangi bir sızıntıda olduğu gibi, bunların hiçbiri doğrulanmadı. Ancak hepsi bu piyasadaki en yakın rakibi olan Samsung’un katlanabilir telefonlarıyla karşılaştırıldığında tamamen mantıklı geliyor. Huawei muhtemelen yine Google uygulamalarını ve hizmetlerini telefoına dahil edemeyecek. Beklenmedi bir şey değişmedikçe cihazın Çin dışındaki uygulanabilirliğini sınırlayacak. Huawei’nin donanımı her zaman dikkate değerdir. Bu nedenle 22 Şubat’ta daha fazla haber ve ayrıntı için bizi takip etmeye devam edin.

Güncel ve özgün haberler ile karşınızda olmaya devam edeceğiz. Videolu anlatımlar için aşağıda bulunan YouTube adresimizi de ziyaret edebilirsiniz.

Related Posts

Yorum Bırakın...