Hangi Bulut Depolama: Google vs. iCloud!

by Merve Taş
bulut depolama

Hangi bulut depolama? En hızlı bulut depolama hangisi? Bulut depolama ücretli mi? Bulut depolama nedir?

Bulut Depolama Nedir?

Fotoğraflarınızı yedekleyerek cihazınızda yer açmak mı istiyorsunuz? Önünüzde enfes iki seçenek var: Google Fotoğraflar ve iCloud! Telefonunuzdan bilgisayarınıza ya da bilgisayarınızdan telefonunuza; dilediğiniz her cihazdan fotoğraf yedekleyebilir, düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz! Peki, hangi depolama hizmeti daha iyi?

Bulutta yedekleme yapmak, hem güvenli olması açısından hem de cihazınızda gereksiz yer kaplamaması açısından harika bir seçenektir! Hem manuel, hem otomatik olarak fotoğraflarınızı yedekleyebilir, kolayca sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Bulut depolama ücretli mi?

Bulut hizmetlerinin bazıları ücretsiz olsa da, iCloud ve Google Fotoğraflar özelinde konuşmak gerekirse belirli bir süreye kadar ücretsiz olarak kullanım sunuyor. iCloud, ücretsiz olarak 5GB kullanım alanı sunarken, Google Fotoğraflar bu noktada 15 GB ücretsiz kullanım sunar. Bu depolama alanı, Drive gibi diğer tüm hizmetlerle paylaştırılır.

iCloud’da depolama alanınızı arttırmak için ekstra alan satın alabilirken, Google için aynı şey geçerli değildir. Google Fotoğraflar’daki tüm depolama alanı bütün Google hizmetleri arasında paylaştırıldığı için Google One üyeliği almanız gerekir.

En hızlı bulut depolama hangisi?

bulut depolama

En hızlı bulut depolama hangisi? Eğer bir Apple kullanıcısıysanız, en hızlı bulut depolama hizmeti olarak iCloud sizin için biçilmiş kaftan olabilir; çünkü tamamıyla iPhone ve iPad için tasarlanmış altyapısıyla kolay bir kullanım sunar. Bunun yanı sıra, Google Fotoğraflara da bir şans vermenizi öneririz; çünkü tamamen Google altyapısı ile tasarlanmıştır.

Google Fotoğraflar’ın ücretsiz depolama avantajının yanı sıra, depolama kısmında yapabileceğiniz aramalar ve tüm içeriklerinizi kolayca düzenleyebilmeniz gibi özellikleri ile de oldukça öne çıkar. iCloud bu noktada biraz daha sınırlı bir hizmet sunar. Fotoğrafları düzenlemek için bir seçenek sunmadığı gibi, arama seçeneği de bulunmaz.

Eğer bir iCloud kullanıcısıysanız ve bir gün telefonunuz bozulursa, Android herhangi bir cihazdan iCloud’da bulunan hiçbir veriye ulaşamazsınız; çünkü IOS altyapısı kullanmayan hiçbir cihazda iCloud uygulaması bulunmuyor. Web sitesi üzerinden iCloud hesabınıza giriş yaparak sınırlı birkaç özelliği kullanabilirsiniz.

Google Fotoğraflar bu noktada hem iOS, hem Android kullanıcılarına uygun bir altyapı sunar. İster web tarayıcınızla giriş yapın ister uygulama ile, Google Fotoğraflar her zaman kapsamlı bir hizmet sunar.

Google Fotoğraflar da, iCloud’da da, tüm fotoğraflarınızı düzenleyebilirsiniz. Google’da depoladığınız fotoğraflara tüm platformlardan ulaşabilirken, iCloud’daki fotoğrafları Mac bilgisayarınızdan ya da telefonunuz veya tabletinizdeki Fotoğraflar uygulamasıyla erişebilirsiniz.

Her iki uygulama da Photoshop uygulaması kadar kapsamlı olmasa da, pratik ayarlarınızı gerçekleştirebilmenize olanak sağlar. Hangi uygulamadan daha fazla verim alacağınız konusu, yine kullandığınız cihaza bağlıdır. Her iki uygulamada da, yüzleri tanımak için farklı bir sistem bulunur; böylece fotoğraftaki kişileri etiketleyebilir, hatta o kişilerle bu fotoğrafları paylaşabilirsiniz.

Sizin için hazırladığımız tüm yazılara ve videolara ulaşmak için tıklayın!

Related Posts

Yorum Bırakın...