2021 için Öğrencilere En İyi Dizüstü Bilgisayar Alternatifleri

by Ayse Genc
Dizüstü bilgisayar

Çoğu öğrenci için yapacakları en önemli yatırımlardan biri bilgisayardır. Aynı zamanda ihtiyaç duyacakları birincil akademik araçtır. Yeterli ekrana, pil ömrüne, grafik kartına ve sabit diske sahip başarılı bir giriş seviyesi dizüstü bilgisayar bulabilirsiniz. Ancak ihtiyaçlarınız için doğru bir dizüstü bilgisayara biraz daha fazla harcama yaparak, daha iyi performansa ve daha uzun pil gücüne sahip bir cihaza sahip olabilirsiniz.  Üniversite öğrencileri için en iyi dizüstü bilgisayarların bu listesini, kendi uygulamalı deneyimimizin yanı sıra kıyaslama testini kullanarak oluşturduk. Yeni ürünleri incelerken düzenli aralıklarla güncelleyeceğiz. 

En İyi MacBook: Retina Ekranlı Apple MacBook Air (2020) 

Dizüstü Bilgisayar

En yeni Apple MacBook Air, tüm doğru notlara sahip. Bu güçlü dizüstü bilgisayar, 10.000 TL’lik başlangıç fiyatına geri döndü. Bilgisayar çoğu kişinin önceki modelin kelebek tasarımına tercih ettiği Apple’ın yeni Magic Keyboard’una sahip. Daha da iyisi, bu Apple dizüstü bilgisayar, güncel dönem Intel işlemcilere, yeni bir Force Touch izleme dörtgenine ve giriş seviyesi yapılandırması için 256 GB depolama alanına sahiptir. En büyük dezavantaj: Retina Ekranlı bu Apple MacBook Air’in temel modeli bir Core i3 işlemciye sahip ve Core i5’e geçiş ekstra 2000 TL’ye mal oluyor. 

En İyi Çok Amaçlı Windows Dizüstü Bilgisayar: Dell XPS 13 

Dizüstü Bilgisayar

Windows işletim sistemine bağlıysanız ve taşınabilirlik, güç ve fiyat arasında bir denge istiyorsanız, XPS 13’ten daha iyi bir 13 inç dizüstü bilgisayar bulmak zordur. Dell, bu nedenle bu XPS 13 modelinde aşamalı iyileştirmeler yapmaktadır. Dell 2020 için dizüstü bilgisayarı daha da küçültürken ekranı daha da büyüttü. Hem CPU hem de grafik ağırlıklı görevler için performansı artırdı. Bu büyük bir sıçrama değil ama yine de kategorinin en iyisi. Oldukça yetenekli 10. nesil Intel Core modeli satışta ve 11. nesil Tiger Lake yongalı sürümler de yolda.  

En İyi Windows 2’si 1 Arada Dizüstü Bilgisayar: Microsoft Surface Pro 7 

Surface Pro, hem Surface dizüstü bilgisayar hem de dokunmatik ekranlı tablet olarak çalışıyor. Surface Pro Windows cihazlarının standart taşıyıcısı olmaya devam ediyor. Ancak bu dönüştürülebilir bilgisayar, bir dizüstü bilgisayardan daha çok iyi bir tablet sağlıyor. Bekleyebileceğiniz tipik mükemmel performans ve pil ömrüne ek olarak, yedinci sürüm Surface Pro bir USB-C bağlantı noktasına sahip. Surface dizüstü bilgisayarın süper taşınabilir boyutu, onu çok sayıda ekipman taşıyan lise ve üniversite öğrencileri için ideal hale getirir.

En İyi Giriş Seviyesi Dizüstü Oyun Bilgisayarı: Dell G5 15 

Dizüstü Bilgisayar

Dell’in G serisi dizüstü bilgisayarları, en yeni oyunları, ders dışındaki zamanlarda oynamak isteyen öğrenciler için bol miktarda grafik kartı gücüyle akıllı bir yapı kalitesi, pil ömrü ve performans dengesi sunar. İnce, kompakt tasarıma sahip bilgisayar giriş seviyesi konfigürasyonu bile güçlü. 10. nesil Intel Core işlemci ve Nvidia GTX GeForce GTX 1650 Ti GPU ile donatılmıştır. 

Öğrenciler için en iyi Chromebook: Lenovo Yoga Chromebook 

Yoga Chromebook, çok yönlü bir öğrenci dizüstü bilgisayarıdır ve ikna edici bir tablet işlevi görür. Bu Chrome OS cihazında 15,6 inç 4K dokunmatik ekran, sağlam pil ömrü ve Intel Core i5 ve 8 GB RAM ile günlük ofis ve eğlence görevleri için yeterli performansa sahiptir. Alüminyum kasa, ona birinci sınıf bir estetik katar ve aynı zamanda rahat bir klavyeye ve dokunmatik yüzeye sahiptir. Bu dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayarın Chromebook sürümünde bir gizlilik kamerası kapağı vardır.

Güncel ve özgün haberler ile karşınızda olmaya devam edeceğiz. Videolu anlatımlar için aşağıda bulunan YouTube adresimizi de ziyaret edebilirsiniz.

Related Posts

Yorum Bırakın...