2021 için En İyi Katlanabilir Telefon Seçenekleri

by Ayse Genc
katlanabilir telefon

Esnek ekranlı telefonlar son günlerde oldukça popüler. İşte katlanabilir telefon tasarımın geçen veya geçmeyi planlayan şirketler. Samsung Galaxy Fold 2 ve Motorola’nın 5G’li Razr 2020’si ile bu iki telefon üreticisi, esnek telefonları piyasaya süren en popüler şirketler oldu. Ancak katlanabilir bir akıllı telefonu ortaya çıkaran veya piyasaya sürmeyi planlayanlar sadece onlar değil.

2018’in sonlarında katlanabilir telefonlar, 5G ile birlikte önümüzdeki birkaç yıl içinde teknoloji endüstrisini dönüştürmeye hazırlanıyor. Bir kapaklı telefonun kompakt ayak izini ve bir akıllı telefonun tüm avantajlarını sundukları için bu cihazlar çok fazla konuşulmakta.

Bu listedeki katlanabilir telefonlar, gelecek için sadece bir ipucu. Katlanabilir ekran incelecek, telefon pil ömrünü daha iyi yönetecek ve mobil uygulamalar farklı ekran boyutlarından yararlanacak. Ayrıca Google, katlanabilir tasarımlar için Android desteği sağlama taahhüdünde bulunarak yardımcı oldu. Son patent başvurularından bazıları göz önüne alındığında, kendi katlanabilir bir telefonunu bile piyasaya sürebilir. Kısacası, yakın gelecekte daha fazla katlanabilir telefon ve katlanabilir ekranlı cihaz görmeye hazırlanın. İşte esnek telefonlara sahip olan veya katlanabilir çılgınlığa katılması beklenen markalar.

Katlanabilir Telefon : Motorola Razr (2019)

Razr (2019), 2004’ten itibaren klasik Razr’ın merakla beklenen yeni versiyonuydu. Kasım 2019’da piyasaya sürülen ilk esnek Razr telefon, öncü oldu ve ikonik tasarımıyla teknoloji meraklılarını heyecanlandırdı. Telefonda 6.2 inçlik bir ekran, iki kamera ve su sıçramasına dayanıklı bir gövde bulunuyordu.

Motorola Razr (2020)

2019’un sonunda ve 2020’nin başında Motorola, aylar sonra iki esnek Razr telefonunu duyurdu. 2020 versiyonu, ilkinden daha iyi. M Güncel ve özgün haberler ile karşınızda olmaya devam edeceğiz. Videou anlatımlar için aşağıda bulunan YouTube adresimizi de ziyaret edebilirsiniz evcut olan bu modelde 5G, 48 megapiksel kamera, daha fazla bellek ve daha hızlı bir Snapdragon 765G işlemci var.

Katlanabilir Telefon : Samsung Galaxy Z Flip

katlanabilir telefon

Razr’ın doğrudan rakibi olan Galaxy Z Flip, kapaklı bir telefon gibi katlanıyor ve çarpıcı bir tasarıma sahip. Çıkmasından aylar sonra bile favori esnek telefonlarımızdan biri olmaya devam ediyor. Z Flip üst düzey bir Snapdragon 855 Plus işlemciye, geniş ve ultra geniş fotoğraflar için iki dahili kameraya sahip. Ayrıca kablosuz PowerShare ile şarj edebilir. 7 Ağustos’ta Samsung, Z Flip’in ekstra ücrete tabi bir 5G sürümünü yayınladı.

Samsung Galaxy Z Fold

Ana akım esnek telefon trendini başlatan telefon olarak Galaxy Z Fold, katlanabilir ekranların geleceğine çekici bir bakış attı. Cömert 7,3 inç ekranı bir tablet gibi genişti ve toplam beş kamerası vardı. Ancak ekranla ilgili geniş çapta bildirilen sorunlar, Samsung’un gelecek yıl takip edeceği tasarımı geliştirmesine neden oldu.

Samsung Galaxy Z Fold 2

katlanabilir telefon

Samsung’u manşet yapan Galaxy Z Fold 2 orijinalinin (Samsung Galaxy Z Fold) rahatsız edici özelliklerinin çoğunu geliştirdi. Uygun bir şekilde Galaxy Z Fold 2 olarak adlandırılan telefon, rafine bir tasarıma ve menteşe mekanizmasına, 120 Hz ekrana, iç ve dış ekranlar arasında daha iyi uygulama akışkanlığına sahip.

Katlanabilir Telefon : Huawei Mate XS

katlanabilir telefon

Mate XS, 2019’da piyasaya sürülen ancak yalnızca Çin’de satılan esnek bir telefon olan Mate X’in küçük bir güncellemesidir. Ancak Mate XS, Birleşik Krallık dahil diğer ülkelerde satışa sunulacak. ABD hükümetinin devam eden güvenlik endişeleri nedeniyle, şimdilik herhangi bir Huawei telefonunun ABD’ye gelmesi olası değildir.  Türkiye ‘de şu anda 29.999 TL üzerinden satışı bulunmaktadır.

Peki ya diğer telefon üreticileri?

Apple ve Google gibi diğer telefon şirketleri henüz belirli esnek telefonlar yayınlamadılar, ancak kendilerinin ve diğerlerinin bu konsepti araştırdıklarına dair kanıtlar var. Bu ya yöneticilerin kendilerinin resmi raporlarına ya da patent başvurularına dayanmaktadır.

Şubat ayında Apple, katlanabilir ekranlı ve gövdeli kapaklı bir telefon için patent başvurusunu bir kez daha güncelledi. Son başvurularda patent, “esnek ekranlı ve menteşeli elektronik cihazlar” içindir. Bu başvurular, Apple’ın dokuz yıl önceki 2011’deki başvurusundan beri devam ediyor. O zamandan bu yana, 2014, 2016 ve 2017 ve 2019’da dosyalanan her yeni güncellenmiş belgeyle birlikte esnek bir iPhone söylentileri yeniden alevleniyor. Ancak Apple, her zamanki tarzına uygun olarak ayrıntılara sessiz kaldı ve bu yılki iPhone 12 lansmanı herhangi bir esnek telefon olmadan geldi ve gitti.

Güncel ve özgün haberler ile karşınızda olmaya devam edeceğiz. Videou anlatımlar için aşağıda bulunan YouTube adresimizi de ziyaret edebilirsiniz.

Related Posts

Yorum Bırakın...